2 φωτογραφίες »

To νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Με τρίτη πόρτα α λα RX-8 το ηλεκτρικό Fiat 500;

3.406 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2020)

Η Fiat φαίνεται πως ετοιμάζεται για να λανσάρει μια νέα έκδοση του 500 που θα ξεχωρίζει χάρη στην extra πόρτα που θα έχει στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.


Oι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες του RX-8.

Oι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες του RX-8.


Oι παραδόσεις των πρώτων 2θυρων αμιγώς ηλεκτρικών Fiat 500 αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα αλλά φαίνεται πως η ιταλική φίρμα έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το λιλιπούτειο μοντέλο της καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θέλει να κατασκευάσει και μια νέα έκδοση με τρεις πλαϊνές πόρτες.

Η τρίτη πόρτα θα τοποθετηθεί στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και θα δίνει πρόσβαση κατευθείαν στις πίσω θέσεις του οχήματος για να γίνει το 500ράκι πιο πρακτικό. Το βάρος του αυτοκινήτου θα αυξηθεί βέβαια κατά 30 συνολικά κιλά.

Πολλές είναι οι υποθέσεις σχετικά με το όνομα που θα έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να ονομαστεί Trepiuno για να συνδεθεί με το concept του 2004 που αποτέλεσε την έμπνευση για το μοντέρνο 500ράκι. Τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί σχετικά.

H προσθήκη μιας τρίτης θύρας δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην αυτοκίνηση. Το Hyundai Veloster έχει και αυτό τρεις θύρες (αντί για δύο ή τέσσερις) με την τρίτη θύρα να είναι τοποθετημένη επίσης στην δεξιά πλευρά του οδηγού. Πιθανό είναι επίσης η τρίτη πόρτα να ανοίγει αντικριστά με την άλλη όπως συμβαίνει στο γνωστό μας Mazda RX-8, δίνοντας έτσι η Fiat μια πραγματικά ξεχωριστή πινελιά στο μοντέλο.

Οι πωλήσεις αυτές τις νέας έκδοσης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, άρα η παρουσίασή της αναμένεται σύντομα.
 

Mercedes
moto