6 φωτογραφίες »

Πρώτη δοκιμή: Kia e-Niro

50.528 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2020)

Ηλεκτρικό χωρίς περιορισμούς: Θέλετε ένα ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 400+ χλμ., μεγάλους χώρους, με καλή ποιότητα κατασκευής και ξεχωριστό; Το Kia e-Niro είναι το νέο big thing της Kia και είναι διαθέσιμο τώρα και στην Ελλάδα.


Η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» άνοιξε το δρόμο ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρείες και στην Kia για να εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το e-Niro. Ένα μοντέλο που στην ηλεκτρική του έκδοση είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, ενώ ως Niro τα πάει περίφημα και στην Αμερική.

Το e-Niro χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αδελφού Hyundai Kona Electric για την κίνησή του και από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται στην καρδιά της μικρομεσαίας SUV/crossover κατηγορίας με μήκος στα 4.375 χλστ.. Είναι δηλαδή μικρότερο κατά 110 χλστ. από το Kia Sportage και κατά 20 χλστ. από το crossover XCeed για αυτό και ο «συνωστισμός» που δημιουργείται στην κατηγορία αυτή για την Kia, είναι και ο λόγος που το Νiro διατίθεται αποκλειστικά στη χώρα μας στις ηλεκτρικές και τις Plug-In Hybrid εκδόσεις του. 

Ξεχωριστό με δυναμικά και εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά
Το Kia e-Niro είναι ένα ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο της κατηγορίας όχι μόνον επειδή δεν το «έχουμε» δει ξανά σε αυτή την γωνία της Ευρώπης αλλά και λόγω της σχεδίασής του. Ως ηλεκτρικό για παράδειγμα δεν διαθέτει γρίλιες εισαγωγής αέρα στην μάσκα του, ενώ πάνω σε αυτή έχει ενσωματωθεί η θύρα φόρτισής του. Τα φωτιστικά σώματα είναι όμορφα και αποπνέουν δυναμισμό παράλληλα με τα φώτα ημέρας που βρίσκονται χαμηλά στον προφυλακτήρα, ενώ το πίσω μέρος προβάλλει έναν πιο εκλεπτυσμένο αέρα με νίκελ διακοσμητικά στοιχεία, με τον προφυλακτήρα να ακολουθεί κι εδώ την σχεδίαση του εμπρός. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center