2 φωτογραφίες »

Το σχέδιο προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή της KDesign AG.

Με στοιχεία της Taycan η ηλεκτρική Porsche Macan;

2.443 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2020)

Ανεξάρτητο σχέδιο κάνει την εμφάνισή του και μας δίνει μία πρώτη εικόνα της νέας αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Macan που βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών από την γερμανική εταιρεία.


Το μπάσιμο της Porsche στην ηλεκτροκίνηση χαρακτηρίστηκε από την Taycan που έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της μάρκας και πλέον τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει η ηλεκτρική Porsche Macan. Είναι άλλωστε γνωστό εδώ και καιρό πως η εταιρεία εξελίσσει το μοντέλο, που πρόσφατα εντοπίστηκε από κατασκόπους να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης.
 
Οι εικόνες αυτές ενέπνευσαν ανεξάρτητο σχεδιαστή της KDesign AG να προσφέρει μία πρώτη ιδέα για το πως θα είναι η εξωτερική εμφάνιση της πρώτης Macan χωρίς ρύπους. Το κουπέ σχήμα είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στο μοντέλο, ενώ το πετρόλ χρώμα συνάδει με την καθαρή ηλεκτρική φύση και τους μηδενικούς ρύπους.
 
Από κει και πέρα στο συνολικό σχεδιασμό η σύνδεση του με την Taycan είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, τόσο στο εμπρόσθιο άκρο όσο και στο πίσω. Ουσιαστικά θα λέγαμε πως πρόκειται για μία Taycan με μεγαλύτερες αναλογίες.
 
Από κει και πέρα όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα είναι στη γραμμή παραγωγής στο τέλος του 2022, κάτι που σημαίνει πως η αποκάλυψη του αναμένεται μέσα στο 2021. Το βενζινοκίνητο μοντέλο για κάποια χρόνια θα βρίσκεται προς πώληση παράλληλα με το ηλεκτρικό, έτσι ώστε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, τόσο της μάρκας όσο και των πελατών της.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το «κλειδί» για την ανάπτυξη της ολοκαίνουριας και αμιγώς ηλεκτρικής Macan είναι μια νέα αρχιτεκτονική που ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE), η οποία θα στηρίξει τα μεγαλύτερα οχήματα του VW Group. Μάλιστα το επερχόμενο SUV θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί σε αυτή, όντας μάλιστα εντελώς διαφορετική από την πλατφόρμα J1 της Taycan.

Toyota
moto