2 φωτογραφίες »

Η άφιξη της ηλεκτρικής Taycan οδήγησε σε διπλασιασμό των πωλήσεων της Porsche φέτος στη Νορβηγία.

«Τρελές» πωλήσεις της Porsche Taycan στη Νορβηγία

2.723 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2020)

Από το 1997, η Porsche πωλεί τα αυτοκίνητά της στη Νορβηγία, μία παραδοσιακά μικρή αγορά για τη γερμανική μάρκα με μόλις μερικές εκατοντάδες παραδόσεις το χρόνο. Όλα αυτά μέχρι την έλευσης της ηλεκτρικής Taycan, η οποία έχει ήδη αγοραστεί από 1.000 Νορβηγούς!!!


Σαν τρελή πουλάει η ηλεκτρική Porsche Taycan, η οποία έχει βάλει στην πρίζα τους Νορβηγούς, που παραδοσιακά αποτελούν την κορυφαία αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όχι όμως την κορυφαία αγορά για την Porsche. Όπως φαίνεται η Taycan ήταν το κομμάτι που έλειπε για να ενώσει τη γερμανική μάρκα με τη χώρα στο Βορά της Ευρώπης.
 
Όπως γνωστοποίησε η Porsche η άφιξη της ηλεκτρικής Taycan οδήγησε σε διπλασιασμό των πωλήσεων της Porsche φέτος στη Νορβηγία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Ως αποτέλεσμα ένας πελάτης της εταιρείας, ο Thomas Røed, πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το δικό του μοντέλο, όντας ο 1.000ός Νορβηγός που αποκτά μία Taycan.
 
Ο Røed δεν είναι ξένος για την Porsche, αφού νωρίτερα κατείχε πέντε μοντέλα από τη γερμανική μάρκα. Μάλιστα σε δηλώσεις του λέει ότι αναμένει πως η Taycan θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά οδήγησης με τις προηγούμενες Porsche που είχε. «Ακούω ότι το Taycan έχει καλή απόδοση, οπότε ανυπομονώ πραγματικά για την πρώτη διαδρομή. Η εστίασή μου δεν είναι τόσο στη γρήγορη οδήγηση στην πίστα αλλά κυρίως οι καθημερινές διαδρομές. Η καθημερινή χαρά της οδήγησης είναι πολύ σημαντική για μένα», είπε ο 1.000ός Νορβηγός κάτοχος της Taycan.
 
Να σημειωθεί πως από το 2017, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών στη Νορβηγία υπερδιπλασιάστηκε και σήμερα είναι σχεδόν 50%. «Η νορβηγική κυβέρνηση υποστηρίζει την ηλεκτρική κινητικότητα με ένα φορολογικό σύστημα που ενθαρρύνει την επιλογή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μια εξαιρετική υποδομή φόρτισης και άλλα μέτρα», λέει η Barbara Frenkel, Αντιπρόεδρος της Porsche στην Ευρώπη.

Hyundai
vw