4 φωτογραφίες »

Η συνδυαστική ισχύ είναι ισάξια 225 αλόγων με τη ροπή να οριοθετείται στα 320 Nm.

Η τιμή του Citroen C5 Aircross PHEV στην Ελλάδα

3.801 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2020)

Στη διάθεση του ελληνικού κοινού βρίσκεται από σήμερα η Plug-In υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει το κόστος απόκτησης του μοντέλου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Citroen προχωρούσε ακόμα περισσότερο το πλάνο εξηλεκτρισμού που έχει καταστρώσει παρουσιάζοντας στο κοινό το C5 Aircross Plug-In Hybrid. Σήμερα το ηλεκτροκίνητο γαλλικό SUV γίνεται διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από τις 43.500 ευρώ. Μάλιστα όπως επισημαίνει η εταιρεία οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν άμεσα.
 
Το γαλλικό SUV συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο PureTech κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων απόδοσης 180 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 108 ίππων. Η συνδυαστική ισχύ είναι ισάξια 225 αλόγων με τη ροπή να οριοθετείται στα 320 Nm. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων  (e-EAT8) που συνδέεται με τον ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα και μία μπαταρία 13,2 kWh. Το πακέτο μπαταρίας δίνει στο μοντέλο τη δυνατότητα να καλύψει 55 χιλιόμετρα (WLTP) κινούμενο αποκλειστικά με ρεύμα, ενώ η μάρκα υπόσχεται κατανάλωση 1,4 λτρ./100 χλμ και εκπομπές CO2 32 γρμ./χλμ.
 
Η φόρτιση της μπαταρίας μέσω ενός Wallbox 32 Α διαρκεί περίπου 2 ώρες, ενώ η μάρκα αναφέρει πως από μία κλασική οικιακή πρίζα χρειάζεται 7 ώρες για την ίδια διαδικασία. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης μέσω της πρίζας Green` up Legrand 14 A που καλύπτει την φόρτιση σε 4 ώρες.
 
Εξωτερικά το μοντέλο σε σχέση με τα μη υβριδικά αδέρφια του ξεχωρίζει χάρη στα γαλαζοπράσινα χαρακτηριστικά, αλλά και στη επιπλέον θύρα φόρτισης που βρίσκεται στο πίσω αριστερά φτερό. Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν νέα γραφικά για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ να σημειωθεί πως εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό mode που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες μέχρι 135 χλμ./ώρα υπάρχουν ακόμα τα προγράμματα Hybrid και Sport.   

FORD E-TRANSIT
NISSAN