To LEAF γίνεται 10 ετών.

Τα επιτεύγματα του 10χρονου Nissan LEAF (+vid)

2.188 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Τα δέκα χρόνια ζωής φτάνει το Nissan LEAF και η εταιρεία το γιορτάζει γνωστοποιώντας κάποια από τα επιτεύγματα του μοντέλου της.


Ένα σημαντικό ορόσημο επετεύχθη για την Nissan αυτόν τον μήνα, καθώς το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που οδηγείται από περισσότερους από 180.000 αυτοκινητιστές, σε όλη την Ευρώπη, συμπληρώνει τα δέκατα γενέθλιά του.
 
Όντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο η συμβολή του LEAF στην προστασία του περιβάλλοντος είναι υπαρκτή. Όπως συγκεκριμένα αποτυπώνεται σε αριθμούς, οι ιδιοκτήτες LEAF εμπόδισαν την εισροή 2,5 εκατομμύριων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα, διανύοντας παράλληλα τόσα  χιλιόμετρα που αρκούν για να ταξιδέψουν 400.000 φορές γύρω από την Υφήλιο! Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του μεγέθους, θα χρειαζόταν σχεδόν 100.000.000 δέντρα για να αφαιρεθεί αυτήν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρά εάν είχε «απελευθερωθεί» απευθείας.
 
Στον τομέα της ενέργειας κατά μέσο όρο το μοντέλο, μπορεί να αναπαράγει 744 kWh καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο, εφόσον διανύει 18.000 χιλιόμετρα, που είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο για 372 χρόνια.
 
Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 ετών, η Nissan και το UEFA Champions League Trophy Tour φέρνουν τον ενθουσιασμό σε ορισμένους τυχερούς ιδιοκτήτες LEAF που θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν το βαρύτιμο τρόπαιο του UCL στο σπίτι τους και να απολαύσουν μια εικονική τελετή με πρεσβευτές της UEFA, όπως ο θρύλος Clarence Seedorf. Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, το τρόπαιο του UCL θα ταξιδεύει στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως το Nissan LEAF στις δύο γενιές που μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει αποτελεί την επιλογή περισσότερων από 500.000 ιδιοκτητών παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν διανύσει 16 δισεκατομμύρια «καθαρά» χιλιόμετρα.
 

ELASTIKA 2024
moto