2 φωτογραφίες »

To τελευταίο e-Golf που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της VW.

Τίτλοι τέλους για το Volkswagen e-Golf

4.634 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2020)

To VW e-Golf έδωσε την σκυτάλη της ηλεκτροκίνησης στα νέα ID.3 και ID.4 και πλέον αποχωρεί από την γκάμα και τα εργοστάσια της φίρμας.

H Volkswagen έχει λανσάρει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα, το ID.3 και το ID.4 στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά ταυτόχρονα, έχει έρθει ο καιρός για να σταματήσει την παραγωγή του e-Golf. Το τελευταίο αυτοκίνητο e-Golf μόλις βγήκε από την γραμμή παραγωγής της φίρμας.

To ηλεκτρικό hatchback λανσαρίστηκε το 2014 και παραγόταν στo Wolfsburg μέχρι το καλοκαίρι του 2020, πριν μετακινηθεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Δρέσδη. Συνολικά, βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της φίρμας 145.561 αυτοκίνητα e-Golf σε περίπου 7 χρόνια, γεγονός που κάνει το μοντέλο ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα των περασμένων ετών στην Ευρώπη.

«Το τέλος του e-Golf είναι επίσης η αρχή των τελικών προετοιμασιών για το ID.3. Σε λίγες μόνο εβδομάδες, θα ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο στο εργοστάσιό μας. Μετά το Zwickau, είμαστε το δεύτερο μέρος στην Ευρώπη που κατασκευάζει οχήματα με βάση το νέο σύστημα e-drive», σχολίασε ο Danny Auerswald, επικεφαλής του εργοστασίου της Δρέσδης.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων, η Volkswagen θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ανακατασκευές στο εργοστάσιο πριν αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου η παραγωγή του ID.3 Η εταιρεία σημειώνει περήφανα σε ανακοίνωσή της ότι περισσότερα από 28.000 αυτοκίνητα ID.3  έχουν ήδη παραδοθεί στους νέους τους κατόχους σε όλη την Ευρώπη.
 

Toyota
test center