2 φωτογραφίες »

H ενσωμάτωση του «προσωπικού βοηθού» θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην Ιταλία.

Ο βοηθός της Alexa «επιβιβάζεται» στο Fiat 500

1.974 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2020)

Πιο «έξυπνο» κατέστησε το νέο 500 η Fiat, η οποία ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της με την Amazon, εξοπλίζει το δημοφιλές μοντέλο με την υπηρεσία Alexa Personal Assistant.

Έχοντας πλέον στη διάθεσή τους την υπηρεσία Alexa Personal Assistant, οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού μοντέλου θα μπορούν να ζητήσουν από τον εικονικό βοηθό να βάλει την επιθυμητή μουσική, να ελέγξει το επίπεδο της μπαταρίας, να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τις πόρτες, να τους πει τα νέα της ημέρας,  ακόμη και να ελέγξει έξυπνες οικιακές συσκευές αν υπάρχουν εγκατεστημένες στο σπίτι του.
 
«Λέγοντας απλά ένα Hey Fiat το σύστημα είναι σε θέση να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με συστήματα οικιακού αυτοματισμού, να βάζει μουσική και να κάνει πολλά άλλα, ενώ ο οδηγός παραμένει συνδεδεμένος και οδηγεί με ασφάλεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ned Curic, αντιπρόεδρος της Alexa Automotive στην Amazon.
 
Αποτελώντας μέρος των υπηρεσιών του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect της FCA, η ενσωμάτωση του «προσωπικού βοηθού» θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην Ιταλία, ενώ εντός του 2021 θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Έχοντας πιο σπορ σχεδιασμό αλλά μένοντας πιστό στις ρίζες του, το νέο 500 έχει γίνει ηλεκτρικό, κάνοντας χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 ή 118 ίππων και ροπή 220 Nm σε αμφότερες τις εκδόσεις. Η έκδοση των 118 ίππων συνδυάζεται με μπαταρία 42 kWh  και η Fiat υπόσχεται μέση αυτονομία έως 320 χλμ, ενώ η έκδοση με των 95 αλόγων εξοπλίζεται με μπαταρία 23,8 kWh και έχει αυτονομία περί τα 180 χλμ. Στην κορυφαία έκδοση η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 150 χλμ./ώρα.   

Toyota
moto