8 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Citroen e-C4 C-Cross

24.768 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2021)

Το νέο Citroen C4 C-Cross αποκτά ηλεκτρική έκδοση ενισχύοντας τον ήδη εναλλακτικό του χαρακτήρα και αποτελώντας έτσι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τoυ γαλλικού ομίλου στη mainstream μικρομεσαία κατηγορία.


Η Citroen ανοίγει το χορό των ηλεκτρικών στο C-Segment για τον όμιλο της PSA ή της Stellantis αν προτιμάτε. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του διαφορετικού και ξεχωριστού C4 C-Cross, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που έχουμε γνωρίσει και σε άλλες εφαρμογές του ομίλου, όπως τα Peugeot e-208 και e-2008 αλλά και το Opel Corsa-e. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τονίζει τον εναλλακτικό χαρακτήρα του ακόμα περισσότερο, καθώς το C4 ήδη από μόνο του είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Φυσικά αναφερόμαστε στην σχεδίαση του, όπου το γαλλικό μοντέλο έρχεται με διαστάσεις μικρομεσαίου χάτσμπακ (μήκος 4,36 μ.), πίσω μέρος σε στιλ κουπέ, με κεκλιμένη κολώνα και σπόιλερ στο παρμπρίζ, καθώς και crossover στοιχεία, όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος. Στην ηλεκτρική του έκδοση το μόνο που αλλάζει είναι η προσθήκη του μονογράμματος «ë» στα φτερά και στο πίσω μέρος και η προσθήκη μιας μπλε απόχρωσης.

Προσιτό για οικογενειακό ηλεκτρικό
Σχετικά με το κόστος αγοράς του νέου e-C4, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ορίσει τιμή καταλόγου από 33.800 ευρώ στο βασικό εξοπλιστικό επίπεδο Feel. Ωστόσο με χρήση της επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», η τελική τιμή διαμορφώνεται από 28.348 ευρώ, τιμή σούπερ ανταγωνιστική για οικογενειακό μοντέλο.

Μάλιστα παρά το γεγονός πως η Feel είναι η βασική εξοπλιστική έκδοση, εντούτοις είναι αρκετά πλούσια με όλα τα σημαντικά συστήματα ασφαλείας, μεγάλη 10άρα οθόνη αφής και διζωνικό κλιματισμό μεταξύ άλλων, ενώ προσφέρεται ως δώρο και ο τριφασικός On Bord Charger 11 kW. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto