3 φωτογραφίες »

H Taycan Cross Turismo.

Η Porsche θέλει περισσότερες εκδόσεις της Taycan

2.494 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Η Porsche Taycan συνοδεύτηκε από την Taycan Cross Turismo, ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά να δούμε και νέες εκδόσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως ένα δίθυρο μοντέλο, ένα κάμπριο και μία Cross Turismo χωρίς off-road χαρακτηριστικά.

Η ήδη γνωστή στο παγκόσμιο κοινό Porsche Taycan εδώ και λίγες ώρες διαθέτει και μία πιο ικανή έκδοση για το χώμα, την Taycan Cross Turismo. Τα πλάνα όμως της γερμανικής φίρμα για την γκάμα του ηλεκτρικού αυτοκίνητου δεν σταματούν εδώ, κάτι που αποκάλυψε σε δηλώσεις του το στέλεχος της Porsche, Stefan Weckbach.
 
Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την Taycan, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως η γερμανική φίρμα εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο να διευρύνει την γκάμα του μοντέλου. Οι νέες εκδόσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στα γραφεία της Porsche είναι πολλές. Συγκεκριμένα ο Weckbach είπε ότι σκέφτονται να δημιουργήσουν μία έκδοση στο στυλ της Cross Turismo αλλά χωρίς τα off-road χαρακτηριστικά της τελευταίας, καθώς θέλουν να έχει ως επίκεντρο την καλύτερη κίνηση στην άσφαλτο. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια ηλεκτρική εναλλακτική λύση για την Panamera Sport Turismo.
 
Από κει και πέρα ψηλά στη λίστα των επιθυμιών είναι και μία κάμπριο έκδοση, αφού η πλατφόρμα μπορεί να την υποστηρίξει και δεν αποκλείεται σε περίπτωση που υπάρξει ζήτηση να υλοποιηθεί. Τέλος, στο μυαλό των ανθρώπων της Porsche, υπάρχει και η δίθυρη έκδοση, όμως φαίνεται πως βρίσκεται λίγο πιο πίσω στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως της έκδοσης, όσες από τις νέες Taycan κατασκευαστούν, θα βασίζονται στην εξατομικευμένη αρχιτεκτονική J1.   

Mercedes
test center