Νissan LEAF τώρα και στο Βατικανό

2.035 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

H Nissan παρέδωσε ένα LEAF στο Βατικανό στηρίζοντας την περιβαλλοντολογική ατζέντα του Πάπα Φραγκίσκου.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Nissan παρέδωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό LEAF στο Βατικανό, ως σύμβολο του κοινού στόχου των δύο οργανισμών για την ουδετερότητα του άνθρακα. Το μηδενικών εκπομπών LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής (EV) στον κόσμο, παραδόθηκε στον Καρδινάλιο Giuseppe Bertello, Πρόεδρο της Κυβερνήσεως της Πόλης του Βατικανού και Πρόεδρο της Ποντιφικής Επιτροπής για το κράτος της Πόλης του Βατικανού.

Η δωρεά του συγκεκριμένου οχήματος, ακολουθεί την έναρξη της Πλατφόρμας Δράσης Laudato si' του Βατικανού για να καταστήσει τους Καθολικούς θεσμούς περιβαλλοντικά βιώσιμους εντός επτά ετών, παίρνοντας το όνομά της από την εγκύκλιο - ορόσημο του Πάπα το 2015, για το περιβάλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan στην Ιταλία, Marco Toro, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά του λευκού LEAF, κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής  τελετής στο Βατικανό, δήλωσε: "Έχω την τιμή, εκ μέρους της Nissan, να υποστηρίξω την Αγία Έδρα στο δρόμο προς την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της, έναν στόχο που μοιράζεται και η Nissan. Εργαζόμαστε με τρόπο ώστε το 75% των πωλήσεών μας στην Ευρώπη να "εξηλεκτριστεί" έως το 2023, με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα τη δεκαετία του 2030. Αυτό βασίζεται στην κληρονομιά του Nissan LEAF, ως το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με 530.000 αυτοκίνητα να βρίσκονται στο δρόμο, έχοντας εξοικονομήσει περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια τόνους CO2 παγκοσμίως. "

Διαθέσιμο με δύο μεγέθη μπαταρίας και με τεχνολογία όπως το e-Pedal της Nissan, για οδήγηση με ένα μόνο πεντάλ, το Nissan LEAF κατασκευάζεται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για τριπλασιασμό της επιτόπιας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιο του Synderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του. Αυτή η ποσότητα ενέργειας είναι αρκετή για την κατασκευή κάθε LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σε τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€, για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

ELASTIKA 2024
moto