9 φωτογραφίες »

Επίσημο: Νέο, ριζικά αλλαγμένο Opel Astra

78.239 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2021)

Το ολοκαίνουργιο Opel Astra κάνε ντεμπούτο με εντελώς διαφορετική εξωτερική εμφάνιση από τον προκάτοχό του, πλήθος επιλογών στους κινητήρες και περισσότερη τεχνολογία από ποτέ.

Η νέα γενιά του Opel Astra ήταν ένα από τα μοντέλα που ανέμεναν υπομονετικά πολλοί φίλοι του αυτοκινήτου και πλέον είναι εδώ. Όντας το πρώτο Astra που αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία της Stellantis (PSA Groupe-FCA Group), το μοντέλο παίρνει ως βάση του τη γνωστή πλατφόρμα EMP2, όπως το νεότερο «αδελφάκι» Peugeot 308. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι και ο λόγος που η Opel έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το μοντέλο με μία ευρεία γκάμα κινητήρων.


Tο μοντέλο παίρνει ως βάση του τη γνωστή πλατφόρμα EMP2.

Tο μοντέλο παίρνει ως βάση του τη γνωστή πλατφόρμα EMP2.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στη βάση θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 110 και 130 άλογα. Το παρών δίνει επίσης και ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος diesel με 130 ίππους. Αυτοί οι κινητήρες διατίθενται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά υπάρχει επιλογή και για οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στη βάση θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 110 και 130 αλόγα.

Στη βάση θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 110 και 130 αλόγα.

 
Το νέο Astra θα έχει μαζί του και δύο Plug-in υβριδικές επιλογές. Το βασικό PHEV Astra συνδυάζει έναν τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων (150 ίππους) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που του προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 180 ίππων. Το κορυφαίο μοντέλο PHEV συνδυάζει τους ίδιους κινητήρες αλλά με την έκδοση των 180 ίππων του κινητήρα καύσης. Ως αποτέλεσμα η τελική συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 225 ίππους. Αμφότερα τα Plug-In υβριδικά μοντέλα μπορούν κα κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50 χιλιόμετρα αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12,4 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερο από δύο ώρες μέσω ενός φορτιστή 7,4 kW.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto