6 φωτογραφίες »

Nέο Mercedes EQG Concept: Πρώτη ματιά στην ηλεκτρική G-Class

3.953 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2021)

Η Mercedes δείχνει με το EQG Concept πως θα μοιάζει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class όταν αυτή έρθει στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην επίσημη παρουσίαση του EQG Concept προχώρησε η Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, θέλοντας να δείξει πως θα μπορούσε να μοιάζει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class στο μέλλον. Ο στόχος της Μercedes ήταν να διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου και την ίδια στιγμή να συνδυάσει τον off-road χαρακτήρα του αυτοκινήτου με ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εμφάνιση κοντά σε αυτή της G-Class
Το EQG Concept πιθανότατα δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά όταν έρθει η έκδοση παραγωγής καθώς υιοθετεί το κυρίως αμάξωμα της G-Class και την ίδια στιγμή ενσωματώνει στοιχεία EQ, όπως την κλειστή πλήρως φωτιζόμενη γρίλια, τις LED μπάρες στην οροφή, τις μοναδικές 22άρες ζάντες αλουμινίου, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες και τον ειδικό χώρο που έχει προβλεφτεί για τα καλώδια φόρτισης. Παρά το γεγονός πως το EQG είναι πλήρως ηλεκτρικό, βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα της G-Class, κάτι που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να διατηρεί τις off-road δυνατότητες του τωρινού G-Wagen.

Mυστήριο το κινητήριο σύνολο
H Μercedes δεν αποκάλυψε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά το κινητήριο σύνολο του concept επειδή το αυτοκίνητο είναι ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Η φίρμα γνωστοποίησε ωστόσο πως η EQG θα εξοπλίζεται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν «εξαιρετική ισχύ και μεγάλο έλεγχο», κάτι που ίσως σημαίνει πως η ηλεκτρική έκδοση θα είναι πιο γρήγορη ακόμα και από την Mercedes-AMG G63.

Σε στάδιο ανάπτυξης ακόμη
Η έκδοση παραγωγής του EQG Concept δεν θα αργήσει να κάνει ντεμπούτο, ωστόσο δεν έχει γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Γνωρίζουμε όμως ότι όταν το αυτοκίνητο φτάσει στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής του, θα δοκιμαστεί στο 1.445 μέτρων Schockl βουνό στο Graz για να αποδείξει τις ικανότητές του.

Γίνεται ηλεκτρική και η G-Class!
Η Mercedes δείχνει με το EQG Concept πως θα μοιάζει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class όταν αυτή έρθει στην αγορά σύντομα.
Εσύ θα έπαιρνες ένα ηλεκτρικό για περιπέτειες στην εξοχή; Πού θα βρεις να φορτίσεις;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN