Επίσημα η νέα Mercedes B-Class

(26/8/2011)

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη διαρροή της πρώτης φωτογραφίας, παρουσιάζεται πλέον επίσημα η νέα B-Class, η οποία χαρακτηρίζεται από κορυφαία τεχνολογία.

Η τελική μορφή παραγωγής της νέας B-Class

Το αυτοκίνητο έχει γνώριμη αλλά πρωτοποριακή όσο και σύγχρονη σχεδίαση

Το αυτοκίνητο έχει γνώριμη αλλά πρωτοποριακή όσο και σύγχρονη σχεδίαση

Το εσωτερικό είναι ίσως το πιο ποιοτικό της κατηγορίας στην οποία αναφέρεται το όχημα

Το εσωτερικό είναι ίσως το πιο ποιοτικό της κατηγορίας στην οποία αναφέρεται το όχημα

Η πρακτικότητα βρίσκεται υψηλά, και οι χώροι είναι πολύ καλοί, αφού με το συρόμενο πίσω κάθισμα έχουμε αποθηκευτικό χώρο μεταξύ 488-666 λίτρων

Η πρακτικότητα βρίσκεται υψηλά, και οι χώροι είναι πολύ καλοί, αφού με το συρόμενο πίσω κάθισμα έχουμε αποθηκευτικό χώρο μεταξύ 488-666 λίτρων

Θυμίζει τα οχήματα του ομίλου όμως έχει τον δικό της απαράμιλλο χαρακτήρα

Θυμίζει τα οχήματα του ομίλου όμως έχει τον δικό της απαράμιλλο χαρακτήρα

Το μήκος της είναι τα 4.359 χιλ.

Το μήκος της είναι τα 4.359 χιλ.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου κινείται στο κορυφαίο 0,26-0,24 Cd

Ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου κινείται στο κορυφαίο 0,26-0,24 Cd

Προς το παρόν διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, καθώς και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη

Προς το παρόν διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, καθώς και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη

  • Η τελική μορφή παραγωγής της νέας B-Class
  • Το αυτοκίνητο έχει γνώριμη αλλά πρωτοποριακή όσο και σύγχρονη σχεδίαση
  • Το εσωτερικό είναι ίσως το πιο ποιοτικό της κατηγορίας στην οποία αναφέρεται το όχημα
  • Η πρακτικότητα βρίσκεται υψηλά, και οι χώροι είναι πολύ καλοί, αφού με το συρόμενο πίσω κάθισμα έχουμε αποθηκευτικό χώρο μεταξύ 488-666 λίτρων
  • Θυμίζει τα οχήματα του ομίλου όμως έχει τον δικό της απαράμιλλο χαρακτήρα
  • Το μήκος της είναι τα 4.359 χιλ.
  • Ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου κινείται στο κορυφαίο 0,26-0,24 Cd
  • Προς το παρόν διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, καθώς και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη
Μετά από πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες εξέλιξης, αλλά και τη σταδιακή παρουσίαση του αυτοκινήτου με πρώτο το εσωτερικό του , και μετά από τη διαρροή της πρώτης φωτογραφίας του μοντέλου παραγωγής , σειρά πλέον έχει η επίσημη παρουσίαση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έτσι, λίγο πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης στην οποία θα γίνει το ντεμπούτο του γερμανικού μοντέλου, η εταιρεία μας δίνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και στοιχεία. Το νέο αυτοκίνητο, έχει πολύ υψηλή τεχνολογία με πληθώρα συστημάτων στα οποία μας έχει «καλομάθει» η Mercedes, όπως το PRE-SAFE®, ενώ από την άλλη θα υπάρχουν νέοι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, νέοι πετρελαιοκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, και νέο χειροκίνητο κιβώτιο. Πληθώρα αλλαγών λοιπόν, που σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ωθούν τον Dr. Thomas Weber (μέλος του Δ.Σ της εταιρείας) να δηλώσει πως: «Κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία της Mercedes δεν έχει δεχθεί τόσες πολλές βελτιώσεις μονομιάς»!

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τα 4.359x1.786x1.557 χιλ. για ΜxΠxΥ και η εμφάνιση του είναι πιο σπορτίφ από ποτέ, αφού η σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου υιοθετεί μεν στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα, αλλά σε κάθε περίπτωση διατηρεί και το δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Έτσι έχει πολλά νεύρα κατά μήκος του αμαξώματος που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο, και τονίζουν το νεανικό χαρακτήρα της. Εκτός όμως από το πολύ καλοδουλεμένο σχήμα του μοντέλου, η Mercedes έχει δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική του αμαξώματος, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι με τον τρόπο αυτό η νέα B-Class θα επιτύχει ακόμη χαμηλότερες καταναλώσεις. Έτσι η αεροδυναμική αντίστασηj που επιτυγχάνει είναι της τάξης του 0,26 Cd, νούμερο κορυφαίο (για όχημα του είδους), ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι το πίσω μέρος έχει σχεδίαση station wagon! Έχει και συνέχεια όμως, αφού με το επιπλέον πακέτο ECO Technology ο αεροδυναμικός συντελεστής, μειώνεται ακόμη περισσότερο πέφτοντας στο 0,24 Cd!

Σημαντικό ρόλο στο νέο αυτοκίνητο παίζει και το μειωμένο ύψος, που πλέον φτάνει τα 1.557 χιλ. (περίπου 5 ολόκληρα εκατοστά μείωση), τη στιγμή που οι εσωτερικοί χώροι έχουν αυξηθεί, ενώ ακόμη και το ύψος των πίσω καθισμάτων έχει μειωθεί κατά 86 χιλιοστά, με αυτό των εμπρός καθισμάτων να έχει αυξηθεί ελάχιστα. Η πρακτικότητα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της νέας B-Class, γεγονός που φαίνεται και από τα πίσω καθίσματα που σύρονται (σύστημα EASY-VARIO-PLUS), μεγαλώνοντας ή μικραίνοντας το χώρο των αποσκευών ή τον αέρα για τα πόδια των επιβατών, ανάλογα με τις ανάγκες. Έτσι το πίσω κάθισμα σύρεται για 140 χιλιοστά, που σημαίνει χώρος αποσκευών από 488 έως 666 λίτρα, ενώ στην πίσω θέση του ο αέρας για τα πόδια ξεπερνά τον αντίστοιχο των E-Class και S-Class με 976 χιλιοστά! Το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας και εξοπλισμού στο εσωτερικό συνεχίζει με στοιχεία όπως η οθόνη TFT μεγέθους 5,8 ή 7 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση), ενώ στοιχεία όπως ο κεντρικός πίνακας που φιλοξενεί τέσσερα αναλογικά όργανα, το τριάκτινο τιμόνι, και οι διαφορετικής απόχρωσης ραφές στα καθίσματα τονώνουν το σπορ χαρακτήρα που θέλει να προβάλλει η Mercedes στη B-Class.

Από πλευράς κινητήρων το νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με μια ολοκαίνουργια σειρά συνόλων βενζίνης που θα είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού τρίτης γενιάς για τη Mercedes. Η τεχνολογία αυτή παρουσιάστηκε πέρσι στους μεγαλύτερους BlueDIRECT V6 και V8 κινητήρες, ενώ σημαντικό στοιχείο παίζει το γεγονός ότι τα νέα τετρακύλινδρα σύνολα, έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε διαμήκη ή εγκάρσια διάταξη! H πρώτη έκδοση είναι η B180 με χωρητικότητα 1,6 λίτρα και απόδοση 122 ίππων-200 Nm ροπής, και ακολουθεί η B200 με 156 ίππους και 250 Nm ροπής, που και στις δύο περιπτώσεις αποδίδονται από τις 1.250 σ.α.λ. Αντίστοιχα ο υψηλής τεχνολογίας τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας αποτελεί μια εξέλιξη του συνόλου με κωδικό OM651 που τοποθετείται σε ευρεία γκάμα μοντέλων από την C-Class έως την S-Class, ενώ είναι η πρώτη φορά που σύνολο αντίστοιχης τεχνολογίας τοποθετείται εγκάρσια σε μοντέλο της Mercedes. Η βασική έκδοση είναι η B180 CDI με χωρητικότητα στα 1,8 λίτρα, και απόδοση 109 ίππους-ροπή 250 Nm από τις 1.400 σ.α.λ. ενώ ακολουθεί η B200 CDI με 136 ίππους και 300 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ. Όπως αναφέραμε και πριν, η νέα B-Class για πρώτη φορά θα υιοθετήσει το 7G-DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο θα συνδυάζει με start&stop, εκτός από το χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Τέλος, από πλευράς τεχνολογίας, η B-Class είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την πρωτοπορία του αστεριού που φέρει. Συστήματα όπως το Attention Assist, Adaptive Headlamp Assist, Blind Spot Assist/Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist (με αναγνώριση των οδικών σημάτων), Active Parking Assist, Brake HOLD (με το αυτόματο 7G-DCT κιβώτιο), Linguatronic (με φωνητικές λειτουργίες για το GPS και την πρόσβαση στο Internet), και το Distronic Plus σίγουρα εντυπωσιάζουν, όμως μια από τις πρωτοπορίες στις οποίες εστιάζει η Mercedes αποτελεί το PRE-SAFE® που τοποθετείται για πρώτη φορά σε όχημα της κατηγορίας. Το σύστημα πρωτοπαρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην S-Class του 2002 και οι ζωτικές του λειτουργίες περιλαμβάνουν την προετοιμασία των αερόσακων και το σφίξιμο των ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των πλευρικών παραθύρων και της ηλιοροφής, και την τοποθέτηση του καθίσματος του οδηγού (κάθισμα με μνήμη) στην ιδανική θέση, στην περίπτωση που οι αισθητήρες διαγνώσουν πιθανή σύγκρουση! Το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Mercedes από τον προσεχή Νοέμβριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda