Δοκιμή: Νέο Chevrolet Cruze 1,6 5d
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Chevrolet Cruze 1,6 5d

(5/9/2011)

Στην καρδιά των μικρομεσαίων μπαίνει το νέο Chevrolet Cruze 5d. Όπλα του o αναβαθμισμένος κινητήρας και η σχέση αξίας-τιμής.

Tο 2009, όταν η Chevrolet λάνσαρε το 4θυρο Cruze, προκάλεσε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της φίρμας χάρη στην αναβάθμιση που σημείωσε το αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς, όπως στην ποιότητα, στην ασφάλεια, στην οδική συμπεριφορά και στη σχεδίαση. Ωστόσο, δεν ήταν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική θέση λόγω της ύπαρξης μόνο σεντάν αμαξώματος, κενό το οποίο έρχεται να καλύψει τώρα το νέο 5θυρο και πιο πρακτικό Cruze.

Το 5θυρο αμάξωμα έρχεται να καλύψει το κενό στην γκάμα.

Το 5θυρο αμάξωμα έρχεται να καλύψει το κενό στην γκάμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Διαβάστε παρακάτω τη δοκιμή που θα δημοσιευθεί στο τεύχος του Auto Τρίτη στις 6/9.

Από 14.980 ευρώ
Η αρχική έκδοση LS 1,6 κοστίζει από 14.980 ευρώ (13.900 ευρώ με απόσυρση) και περιλαμβάνει στον εξοπλισμό όλα τα σύγχρονα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφάλειας όπως ESP, 6 αερόσακους, air condition, ράδιο CD με MP3 και όλο σχεδόν το ηλεκτρικό «πακέτο».

Κινητήρας
O 1,6 λίτρων κινητήρας ανήκει στην οικογένεια Ecotec του ομίλου GM, έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει πλέον 124 ονομαστικούς ίππους έναντι 113. Στην πράξη και όσον αφορά στη λειτουργία του παρουσιάζει μέτρια ελαστικότητα και τράβηγμα στις χαμηλές στροφές, ωστόσο από τις μεσαίες και άνω βελτιώνεται η απόκρισή του, ενώ σε επίπεδο επιδόσεων, είναι…

Εσωτερικό: μοντέρνο σχεδιαστικά και καλοφτιαγμένο
Θετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίζει εκείνος που θα εισέλθει στο εσωτερικό του 5θυρου Cruze που είναι καλοφτιαγμένο με μοντέρνα σχεδίαση και με ευχάριστο διάκοσμο. Στοιχεία που αναβαθμίζουν την εικόνα του θαλάμου των επιβατών είναι η χρήση σκουρόχρωμου υφάσματος στο ταμπλό (όπως επίσης στις πόρτες και στα καθίσματα) και οι ασημί επενδύσεις στην τριγωνική κονσόλα, στο τιμόνι και στον πίνακα οργάνων. Σε επίπεδο ποιότητας, το εσωτερικό είναι προσεγμένο, τόσο σε υλικά, όσο σε συναρμογή, ενώ θετικές κριτικές αποσπούν η θέση οδήγησης και η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων.

Χώροι: Καλύπτoυν με άνεση της οικογενειακές ανάγκες
Στην καμπίνα τέσσερα ενήλικα άτομα θα νιώσουν άνετα με τους διαθέσιμους προς αυτούς χώρους, ενώ ένας πέμπτος θα μπορέσει να φιλοξενηθεί στο πίσω κάθισμα χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες παραχωρήσεις, αφού το εσωτερικό του πλάτος ικανοποιεί. Αρκετός είναι ο χώρος για τα πόδια και ελαφρώς περισσότερος είναι ο αέρας για τα κεφάλια των πίσω επιβατών σε σχέση με εκείνον του σεντάν Cruze, λόγω της διαφοράς κλίσης της οροφής στο τελείωμά της. Από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας των μικρομεσαίων χάτσμπακ είναι το πορτ μπαγκάζ με όγκο 413 λίτρων.

Στο δρόμο: Ξεκούραστο και ασφαλές στο ταξίδι
Το νέο 5θυρο Cruze μοιράζεται το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα επιμέρους μηχανικά μέρη από το σεντάν μοντέλο και κάνει αισθητό εξ αρχής ότι είναι ρυθμισμένο στο να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή άνεση απευθυνόμενο σε ένα συντηρητικό οδηγικά κοινό. Χαρακτηριστικό που συμβάλλει τα μέγιστα είναι, η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής του που αμβλύνει με επιτυχία τις περισσότερες ανωμαλίες των. Κινούμενο στις ευθείες των εθνικών οδών σε λίγο πιο σβέλτους ρυθμούς, παρουσιάζεται σταθερό και με χαμηλό θόρυβο κύλισης, ειδικά σε καλής ποιότητας δρόμους και όχι τόσο σε τραχιά άσφαλτο. Σε επαρχιακά τμήματα με στροφές…

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Chevrolet Cruze στο τεύχος του Auto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6/9
ELASTIKA 2024
moto