Πιο… άγριο από τις απλές εκδόσεις, το 500 Turbo υπόσχεται αυξημένες επιδόσεις και πιο σπορ οδική συμπεριφορά.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πιο… άγριο από τις απλές εκδόσεις, το 500 Turbo υπόσχεται αυξημένες επιδόσεις και πιο σπορ οδική συμπεριφορά.

Fiat 500 Turbo

(20/8/2012)

Στα πλαίσια του Concorso Italiano στο Monterey της Καλιφόρνια, η Fiat παρουσίασε μία ισχυρότερη έκδοση του 500, για την αμερικάνικη αγορά, την οποία όμως δεν αποκλείεται να δούμε και στην Ευρώπη.

Στοχεύοντας να αποτελέσει το ισχυρότερο «πεντακοσαράκι», εξαιρουμένων των εκδόσεων Abarth, το νέο 500 Turbo διαχωρίζει τη θέση του από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη σε διάφορες εικαστικές, καταρχήν, παρεμβάσεις. Έτσι, εφοδιάζεται με μία επανασχεδιασμένη, πιο δυναμική μάσκα, νέα πλευρικά skirts, τροχούς ελαφρού κράματος 16 ιντσών, έναν αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, καθώς και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης. Αντίστοιχες στιλιστικές αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου προσφέρεται με σπορ καθίσματα που εξασφαλίζουν καλύτερη πλευρική στήριξη, νέο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων. Προαιρετικά, δε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιλέξουν και ένα ηχοσύστημα με την υπογραφή της Beats Audio, με έξι ηχεία, subwoofer και ενισχυτή.

Περνώντας στα του κινητήρα, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου βρίσκεται ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 1,4 λίτρων, με ισχύ 135 ίππων και ροπή 203 Nm. Αυτό συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Για την ολοκλήρωση της εμπειρίας, οι μηχανικοί της εταιρίας φρόντισαν να εφοδιάσουν το 500 Turbo με μία σπορ ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα και ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, που ενισχύει την αίσθηση και βοηθά στο χειρισμό του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center