H νέα γενιά Skoda Octavia θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Νοέμβριο και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013.

H νέα γενιά Skoda Octavia θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Νοέμβριο και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013.

Το Νοέμβριο η νέα Skoda Octavia

(30/8/2012)

Κορυφαία στελέχη του VW Group, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Μόσχας, αποκάλυψαν ότι η νέα γενιά Skoda Octavia θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Νοέμβριο και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013.

Η νέα Octavia θα είναι το τέταρτο μοντέλο του γερμανικού Group, που θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, μετά το Audi A3, to Seat Leon και την 7η γενιά του VW Golf, που θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο. Αυτό σημαίνει ότι το μεσαίο μοντέλο της Skoda, θα είναι πιθανότατα ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, χωρίς, πάντως, να χάσει το αβαντάζ της ευρυχωρίας. Αντίθετα, αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, με μήκος γύρω στα 4,8 μέτρα και θα προσπαθήσει συνδυάσει μεγαλύτερους χώρους, σε χαμηλότερη τιμή, «χτυπώντας» όχι μόνο τους ανταγωνιστές του, αλλά και αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Η νέα Octavia θα δανειστεί κινητήρες από το «οπλοστάσιο» του VW Group, πιθανότατα τους ίδιους με αυτούς του νέου Golf. Μεταξύ άλλων, τον 1.6 TDI και τον 1.4 TSI, με το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και μια καυτή vRS έκδοση, με δίλιτρο κινητήρα Turbo, που θα εφοδιάζει και την αντίστοιχη GTI έκδοση του Golf. Λεπτομέρειες για την τελική εικόνα του μοντέλου, δεν δημοσιοποιήθηκαν, δεν αποκλείεται, όμως, η νέα Octavia να είναι το αυτοκίνητο που παρουσίασε, πρόσφατα σε σκίτσο η Skoda και για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε σχετικό άρθρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN