Το MINI Countryman είναι το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της εταιρίας, με την υπογραφή της John Cooper Works.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το MINI Countryman είναι το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της εταιρίας, με την υπογραφή της John Cooper Works.

MINI John Cooper Works Countryman

(11/9/2012)

H MINI παρουσίασε το John Cooper Works Countryman, το σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων της σειράς και το πρώτο με MINI ALL4 all-wheel drive, που συνδυάζει αγωνιστικά γονίδια και εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η ΜΙΝΙ επεκτείνει τη γκάμα της σε μία νέα, ιδιαίτερη κατεύθυνση. Ο λόγος για το John Cooper Works Countryman, την κορυφαία έκδοση της ομώνυμης σειράς, η οποία εφοδιάζεται με ένα νέο, τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ισχύος 218 ίππων και ροπής 280 Nm (300 Nm με overboost). Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει μία έντονα σπορτίφ αίσθηση και ικανές επιδόσεις, σε ένα σύνολο που μπορεί ταυτόχρονα να κινηθεί και εκτός δρόμου, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης MINI ALL4 all-wheel drive.
Εμφανισιακά, το στάνταρ αεροδυναμικό κιτ προσφέρει μία πιο «άγρια» όψη και βελτιστοποιημένη ροή αέρα. Εμπρός και πίσω, φυσικά, δεν λείπουν τα λογότυπα John Cooper Works. Για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών διατίθεται μία κόκκινη απόχρωση, σε αποκλειστικότητα για τα μοντέλα John Cooper Works καθώς και ασπρόμαυρη, δημιουργώντας χρωματική αντίθεση.
Περνώντας στο εσωτερικό και αυτό με τη σειρά του έχει δεχτεί τις βελτιώσεις των σχεδιαστών και μηχανικών της εταιρίας. Ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα και τιμόνι, οι διακοσμητικές λωρίδες σε Piano Black, η ανθρακί επένδυση της οροφής και το σκούρο ταχύμετρο και στροφόμετρο, ενώ δεν λείπει και η υπογραφή John Cooper Work στα μαρσπιέ. Προαιρετικά, προσφέρονται σπορ καθίσματα με ταπετσαρία Lounge Leather σε Carbon Black Championship Red, καθώς και διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού σε Chili Red.
Στον πλούσιο εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κεντρική ράγα MINI, κλιματισμός και ηχοσύστημα radio MINI Boost CD, ποικίλες προτάσεις εξατομίκευσης και χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την άνεση, όπως xenon Adaptive Headlights, Comfort Access, μεσαίο και εξωτερικούς καθρέπτες αυτόματης σκίασης, ηλεκτρική αναδιπλούμενη/συρόμενη ηλιοροφή, Park Distance Control, hi-fi σύστημα ηχείων harman/kardon, σύστημα πλοήγησης MINI, διάφορες λειτουργίες MINI Connected που συμπεριλαμβάνουν web radio, χρήση Facebook & Twitter στο αυτοκίνητο, Dynamic Music, Driving Excitement, Mission Control και MINIMALISM Analyser.
Στις... πρωτιές του συγκεκριμένου μοντέλου John Cooper Works, πέρα από το νέο κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης, ανήκουν οι... τέσσερις πόρτες του αμαξώματος, καθώς  μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν τετράθυρες εκδόσεις JCW. Αναφορικά με τις επιδόσεις του, επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,0 δλ. και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center