Ιδιαίτερα επιθετικός ο σχεδιασμός του νέου Kia Pro_Ceed, αποκλίνει αισθητά από τη λογική της προηγούμενης γενιάς.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιδιαίτερα επιθετικός ο σχεδιασμός του νέου Kia Pro_Ceed, αποκλίνει αισθητά από τη λογική της προηγούμενης γενιάς.

Οι πρώτες φωτογραφίες του Kia Pro_Ceed

(13/9/2012)

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Pro_Ceed, που αναμένεται να κάνει την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση σε μερικές εβδομάδες, στην έκθεση του Παρισιού.

Το νέο τρίθυρο μικρομεσαίο μοντέλο της Kia ξεχωρίζει από τη σφηνοειδή, επιθετική του εμφάνιση, που αποκλίνει από τη συμβατική λογική των hatchback και φλερτάρει, σε ένα βαθμό, με αυτή των coupe. Στοχεύει λοιπόν σε ένα πιο δυναμικό κοινό, αφήνοντας τους... οικογενειάρχες να επιλέξουν μεταξύ των δύο υπολοίπων εκδόσεων που έχουν ήδη παρουσιαστεί, της πεντάθυρης και της sportswagon.
Εστιάζοντας στο μπροστινό μέρος, χαρακτηριστική είναι η έντονη κλίση του καπό, καθώς και τα χρωμιωμένα φιλέτα που αγκαλιάζουν τις γρίλιες της μάσκας και τα φώτα ομίχλης. Ιδιαίτερο σχεδιαστικά είναι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που πιθανά να ξενίσει κάποιους με τις μεγάλες, ομαλές μεταλλικές επιφάνειες, προσφέρει όμως και αυτό μία νότα δυναμισμού, χάρη στο σχεδιασμό του πίσω παρμπρίζ και των φωτιστικών σωμάτων. 
Περνώντας στο εσωτερικό, η φωτογραφία αποκαλύπτει ένα όμορφο και μοντέρνο σχεδιαστικά ταμπλό και ένα αντίστοιχης αισθητικής τριάκτινο τιμόνι, με χειριστήρια για τις βασικές λειτουργίες του ηχοσυστήματος και όχι μόνο. Τα καθίσματα προσφέρουν αυξημένη πλευρική στήριξη, ενώ ο δυναμισμός ενισχύεται με διάφορες λεπτομέρειες, όπως τα μεταλλικά πεντάλ. 
Στο κομμάτι των κινητήρων, επίσημα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση. Παρόλα αυτά, σε μεγάλο βαθμό –αν όχι απόλυτα- θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά σύνολα των υπολοίπων εκδόσεων. Πιο συγκεκριμένα η γκάμα του θα περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης και άλλους δύο πετρελαίου, με απόδοση που θα κυμαίνεται από 90 έως 135 ίππους. Αργότερα η Kia υπολογίζει να παρουσιάσει και μία ισχυρότερη έκδοση του Pro_Ceed, με ένα καινούριο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2,0 λίτρων, ισχύος άνω των 223-233 ίππων. 
Ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για την έλευση του Kia Pro_Ceed στην Ελληνική αγορά. Υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει κάπου στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto