Αισθητά διαφοροποιημένη η επόμενη Mercedes E-Class και ας μην αποτελεί νέα γενιά αλλά facelift.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αισθητά διαφοροποιημένη η επόμενη Mercedes E-Class και ας μην αποτελεί νέα γενιά αλλά facelift.

Οδηγούμε την ανανεωμένη Mercedes E-Class

31.964 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2013)

Βελτιωμένη συνολικά, σε εμφάνιση, κινητήρες και τεχνολογία, η Ε-Class κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Εμείς, ταξιδεύουμε μέχρι τη Βαρκελώνη για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αυτή την αλλαγή.

Με μια ματιά
- Με νέο εμπρόσθιο τμήμα
- Νέοι κινητήρες βενζίνης και υβριδική diesel
- Μικρές αλλαγές στο εσωτερικό
- Στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου
Η 4η γενιά της Mercedes E-Class ανανεώνεται λίγο πριν συμπληρώσει 4 χρόνια παρουσίας στη γκάμα της Γερμανικής μάρκας, δίνοντας έμφαση κυρίως στο κομμάτι της βελτίωσης της οικονομίας κίνησής της και των οικολογικών της χαρακτηριστικών. Έτσι, όλοι οι κινητήρες του μοντέλου έρχονται με σημαντική βελτίωση στη μέση κατανάλωσή τους, ξεχωρίζοντας μεταξύ τους τον ολοκαίνουργιο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα της Mercedes που μπαίνει πρώτα στην E-Class, αλλά και τον πρώτο υβριδικό-diesel στην ιστορία του μοντέλου. Αρκετές αλλαγές έχουμε και στη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ενώ τονώνεται η εσωτερική πολυτέλεια και οι εξοπλιστικές του επιλογές.
Με νέο εμπρόσθιο τμήμα
Μεγάλες αισθητικές αλλαγές έχουμε στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος της ανανεωμένης E-Class, εκεί όπου η Mercedes, για πρώτη φορά από το 1995, τοποθετεί στο μεγάλο της μοντέλο ενιαία φωτιστικά σώματα (με λαμπτήρες LED), έναντι των διπλών φωτιστικών του παρελθόντος. Επιπλέον αυτού, για πρώτη φορά σε E-Class, αλλάζει η γρίλια της μάσκας του αυτοκινήτου ανάλογα με την έκδοση και έτσι, στις στάνταρ εκδόσεις και στην Elegance τοποθετείται η κλασική χρωμιωμένη γρίλια με τα τρία οριζόντια φιλέτα και το λογότυπο της Mercedes πάνω στο καπό, ενώ στις εκδόσεις Avantgarde έρχεται η πιο σπορτίφ γρίλια, που φιλοξενεί στο κέντρο της το μεγαλύτερων διαστάσεων «άστρο». Εντελώς νέος και πιο δυναμικός είναι και ο προφυλακτήρας, με το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών να προσδίδει μια πιο μοντέρνα παρουσία στο Γερμανικό μοντέλο. Στο πίσω τμήμα οι αλλαγές περιορίζονται στην αλλαγή των χρωματισμών των LED φωτιστικών, αλλά και σε ένα μικρό ραφινάρισμα του διαχύτη στον προφυλακτήρα.
Εσωτερικό-Χώροι: Παραμένει πολυτελής και ευρύχωρη
Οι αλλαγές στο εσωτερικό της ανανεωμένης E-Class είναι μικρότερες σε έκταση από αυτές του αμαξώματος, ωστόσο αρκούν για να τονίσουν ακόμη περισσότερο την πολυτέλεια του Γερμανικού σεντάν. Η πρώτη ορατή εξ αυτών είναι η νέα οριζόντια λωρίδα που διατρέχει το ταμπλό στο ύψος των αεραγωγών και η οποία διαθέτει διαφορετικό χρωματισμό και υφή από το υπόλοιπο ταμπλό, φρεσκάροντας το εσωτερικό περιβάλλον. Η δεύτερη, αφορά στο αναλογικό ρολόι που προστίθεται στο κέντρο της κονσόλας μεταξύ των ανανεωμένων αισθητικά αεραγωγών, προσδίδοντας μια ρετρό νότα. Από εκεί και πέρα, οι γραμμές παραμένουν «σοβαρές», τα καθίσματα είναι μαλακά και άνετα, ενώ δεν λείπουν και τα πλέον σύγχρονα Συστήματα ψυχαγωγίας, πληροφόρησης και τηλεματικής. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ντύνονται με άκρως ποιοτικά υλικά που δεν επιδέχονται κριτικής, ενώ η συναρμογή και το φινίρισμα έρχονται σε κορυφαία επίπεδα για την κατηγορία.
Στο κομμάτι των χώρων, η ανανεωμένη E-Class διατηρεί την πολύ καλή εσωτερική της ευρυχωρία και είναι σε θέση να μεταφέρει με άνεση έως και 5 ενήλικες επιβάτες. Ειδικά στο πίσω κάθισμα, ο χώρος για τα γόνατα των επιβατών και τους ώμους τους είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Στο κομμάτι του πορτ-μπαγκάζ, δεν έχει αλλάξει κάτι και έτσι η χωρητικότητα παραμένει στα 540 λτ., όντας μια πολύ καλή τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL