Με μια πρώτη ματιά το ανανεωμένο πολυμορφικό μοντέλο διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα, καθώς και τις αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου γύρω από τα φώτα ομίχλης.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με μια πρώτη ματιά το ανανεωμένο πολυμορφικό μοντέλο διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα, καθώς και τις αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου γύρω από τα φώτα ομίχλης.

To ανανεωμένο Opel Meriva με 1,6 λτ. CDTI

8.221 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2013)

H Opel παρουσίασε το ανανεωμένο Meriva, το οποίο έρχεται με αρκετές… φρέσκιες πινελιές, ειδικά στη γκάμα των κινητήρων του, αφού πλέον εφοδιάζεται και με τον 1,6 λτ. CDTI προδιαγραφών Euro-6.

Αρκετές ανεπίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου Οpel Meriva έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο όλο αυτόν τον καιρό, αλλά πλέον η γερμανική φίρμα αποφάσισε να το αποκαλύψει επίσημα. Με μια πρώτη ματιά το ανανεωμένο πολυμορφικό μοντέλο διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα, καθώς και τις αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου γύρω από τα φώτα ομίχλης. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν LED για τη χρήση τους ως φώτα ημέρας.
Βέβαια, η σημαντικότερη αναβάθμιση του ανανεωμένου μοντέλου επικεντρώνεται κάτω από το καπό, όπου έχει τοποθετηθεί ο νέος 1,6 λτ. CDTI πετρελαιοκινητήρας. Ο συγκεκριμένος κινητήρας, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro-6, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νέο Zafira Tourer και αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 1,6 λτ. αντικατέστησε τον 1,7 λτ. με τους 130 ίππους, αφού ο τελευταίος κατανάλωνε 10% περισσότερο.  Το ανανεωμένο Meriva λοιπόν «καίει» 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 116 γρ./χλμ CO2. Μέσα στο πλαίσιο αναβάθμισης της γκάμας κινητήρων της Opel, η γερμανική φίρμα ανέφερε επίσης ότι μέχρι και το επόμενο έτος υπόσχεται ακόμα μικρότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.
¶λλα μηχανικά σύνολα, που θα εφοδιάζουν το ανανεωμένο Opel Meriva, είναι ο 1.400άρης βενζινοκινητήρας των 120 και 140 ίππων, ενώ ο ίδιος κινητήρας θα χρησιμοποιείται και για την έκδοση LPG. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και με τα νέα χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων.
Στο εσωτερικό του βρίσκεται εγκατεστημένο το νέο infotainment IntelliLink με μία 7 ιντσών οθόνη τοποθετημένη στην κονσόλα του μοντέλου, ενώ θα διαθέτει αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως είναι η κάμερα οπισθοπορείας και η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.
Η τιμή τέλος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει όταν «ανοίξουν» οι παραγγελίες τον επόμενο μήνα, με τις παραδόσεις να έχουν δρομολογηθεί για τον Ιανουάριο του 2014.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
moto