Η Mazda θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο -τέλος Νοεμβρίου- ένα νέο πρωτότυπο Mazda3 με σύστημα καύσης φυσικού αερίου (CNG), για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mazda θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο -τέλος Νοεμβρίου- ένα νέο πρωτότυπο Mazda3 με σύστημα καύσης φυσικού αερίου (CNG), για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Το νέο Mazda3 και με CNG

6.931 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2013)

Η Mazda θα παρουσιάσει στο Τόκιο το Mazda3 Skyactiv-CNG Concept, το οποίο θα εφοδιάζεται και με δεξαμενή φυσικού αερίου, αφού έτσι θα μειωθούν οι εκπομπές C02 και θα ελαχιστοποιηθούν τα κόστη χρήσης.

Η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο Mazda3 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο -τέλος Νοεμβρίου- με σύστημα καύσης φυσικού αερίου (CNG). Σημειωτέον ότι το νέο Mazda3 εφοδιάζεται ήδη με τους νέους κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv, βενζίνης, πετρελαίου, ενώ για την Ιαπωνία υπάρχει και μια υβριδική έκδοση (βενζίνης-ηλεκτροκινητήρα).Τώρα λοιπόν, η εταιρεία θέλησε να επεκτείνει τη γκάμα των κινητήρων της, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 20% (σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο) και να χαμηλώσει τα κόστη χρήσης του οχήματος. Βέβαια, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πότε το εν λόγω μοντέλο θα μπει στην παραγωγή, όμως αυτό φαίνεται να είναι πολύ κοντά, καθώς στην Ευρώπη το φυσικό αέριο ολοένα και κερδίζει έδαφος, ως επιλογή καυσίμου.Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Mazda, για τη συγκεκριμένη μετατροπή θα χρειαστούν ελάχιστες αλλαγές (σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο) καθώς οι κινητήρες Skyactiv λειτουργούν με υψηλή συμπίεση ούτως ή άλλως, όπως ακριβώς απαιτεί και το CNG.Τέλος, όταν το Mazda3 Skyactiv-CNG μπει στην παραγωγή, θα είναι διαθέσιμο, τόσο στη hatchback, όσο και στη sedan έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto