Η αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα αποκαλύπτει ένα πολύ πιο δυναμικό roadster με στενόμακρους προβολείς και αρκετά «φουσκωμένα» φτερά, για το νέας γενιάς Mazda MX-5.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα αποκαλύπτει ένα πολύ πιο δυναμικό roadster με στενόμακρους προβολείς και αρκετά «φουσκωμένα» φτερά, για το νέας γενιάς Mazda MX-5.

Πιο ελαφρύ και με καλύτερες επιδόσεις το νέο Mazda MX-5

7.427 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2013)

Το νέο Mazda MX-5, που θα λανσαριστεί το 2015, θα διαθέτει ελαφρύτερο αμάξωμα, βελτιώνοντας τη σχέση ιπποδύναμης-βάρους, ενώ πιθανότατα θα τροφοδοτείται από τον 1,6 λτ. τεχνολογίας SkyActiv.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το νέας γενιάς Mazda MX-5 θα αποτελέσει προϊόν συμφωνίας μεταξύ Mazda και Fiat. Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας, Kiyoshi Fujiwara, το νέο σπορ μοντέλο θα λανσαριστεί το 2015 και θα είναι ελαφρύτερο από το υπάρχον. Μάλιστα, οι φήμες αναφέρουν ότι θα ζυγίζει 1.000 κιλά, ώστε να βελτιωθεί αισθητά η «σχέση βάρους και ισχύος, για καλύτερες και πιο οικονομικές επιδόσεις».Επίσης, στο σχεδιαστικό κομμάτι θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν του. Η αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, αποκαλύπτει ένα πολύ πιο δυναμικό roadster με στενόμακρους προβολείς και αρκετά «φουσκωμένα» φτερά, που τονίζουν το σύγχρονο design του ιαπωνικού σπορ μοντέλου.Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το MX-5 θα παραμείνει πισωκίνητο και με τον κινητήρα μπροστά, ενώ θα τροφοδοτείται πιθανότατα από τον 1.600άρη κινητήρα τεχνολογίας SkyActiv της Mazda. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda εργάζεται, με χρονικό ορίζοντα το 2018, πάνω στους νέας γενιάς SkyActiv κινητήρες, με στόχο να «πλησιάσουν» σε απόδοση-οικονομία τα υβριδικά σύνολα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «επιθυμία της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύστημα ανάφλεξης που θα μπορούσε να βελτιώσει την αποδοτικότητα του καυσίμου κατά 30%, σε σχέση με τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN