Το νέο Maserati Levante θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία και δεν θα βασίζεται στο νέο Jeep Grand Cherokee (εικόνα το πρωτότυπο Kubang).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Maserati Levante θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία και δεν θα βασίζεται στο νέο Jeep Grand Cherokee (εικόνα το πρωτότυπο Kubang).

Το νέο Maserati Levante θα κατασκευάζεται στην Ιταλία

4.629 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2014)

Ο CEO της Maserati -Harald Wester- δήλωσε πως το επερχόμενο SUV της Maserati δεν θα βασιστεί στο νέο Jeep Grand Cherokee, αλλά θα κατασκευαστεί στο Mirafiori της Ιταλίας.

Ο επικεφαλής της Maserati, Harald Wester, διέψευσε τις φήμες που είχαν καλλιεργηθεί ότι το νέο Maserati Levante θα βασιζόταν -σε σχεδιασμό και πλατφόρμα- στο νέο Jeep Grand Cherokee. Αντίθετα, υποστήριξε ότι το νέο ιταλικό SUV θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Fiat στο Τορίνο της Ιταλίας.Παρεμπιπτόντως, το νέο Jeep Grand Cherokee -που έχει καθυστερήσει η παραγωγή του- θα παράγεται στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α.Έτσι λοιπόν, το νέο Levante –που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο έτος σε κάποιο από τα επόμενα Σαλόνια Αυτοκινήτου- θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και θα δανείζεται στοιχεία από τις Maserati Quattroporte και Ghibli, ενώ σε σχεδιαστικό επίπεδο θα βασιστεί σημαντικά και στο πρωτότυπο Kubang, που είχε παρουσιαστεί το 2011.Στον μηχανικό τομέα, το νέο πολυτελές SUV θα τροφοδοτείται από τρία μοτέρ, ένα διπλά υπερτοφοδοτoύμενο 3λιτρο V6, που θα αποδίδει 410 ίππους και 550 Nm ροπής, καθώς κι ένα επίσης διπλό-turbo 3,8 λτ. V8 με 530 ίππους και 710 Nm ροπής. Επιπλέον θα υπάρχει κι ένα turbo-diesel μοτέρ V6 με 275 ίππους και 600 Nm ροπής, διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση στο νέο Maserati Levante και στους 4 τροχούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw