Σήμερα, το σύγχρονο Mini έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των 2 πρώτων γενιών του, έρχεται να μας γνωρίσει την 3η γενιά του.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σήμερα, το σύγχρονο Mini έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των 2 πρώτων γενιών του, έρχεται να μας γνωρίσει την 3η γενιά του.

Δοκιμή: Νέο Mini Cooper 1,5λτ. με 136 ίππους

40.933 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2014)

Δεν του φαίνεται, αλλά το νέο Mini Cooper είναι εντελώς νέο: Κινητήρας, πλαίσιο, υλικά, χώρος αποσκευών…, όλα αλλάζουν στην 3η γενιά του σύγχρονου Mini, σε ένα αποτέλεσμα που θέλει και μπορεί να συνδυάσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το μοντέρνο με το ρετρό.

Στα γρήγορα: 
• Μακρύτερο, πιο πλατύ και λίγο πιο υψηλό
• Με 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 λίτρων
• Βελτιωμένη αεροδυναμική
• Από 18.992 ευρώ
+ Εμφάνιση αμαξώματος-εσωτερικού, ποιότητα, κινητήρας-λειτουργία, fun-to-drive χαρακτήρας, ποιότητα κύλισης
Χώροι επιβατών, Κατανάλωση υπό πίεση
Η ιστορία του σύγχρονου Mini ξεκίνησε το 2000, όταν η BMW αποφάσισε να επαναφέρει το ιστορικό μοντέλο αλλά και τη μάρκα γενικότερα, διατηρώντας το ρετρό χαρακτήρα του, αλλά δίνοντάς του μια ιδιαίτερα μοντέρνα και σύγχρονη αύρα.  Σήμερα, το σύγχρονο Mini έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των 2 πρώτων γενιών του, έρχεται να μας γνωρίσει την 3η γενιά του και εμείς, δοκιμάζουμε πρώτοι την πλέον ενδιαφέρουσα έκδοση Cooper.
Μεγαλώνει και αλλάζει… διακριτικά
Σχεδιαστικά, το νέο Mini διατηρεί τις κύριες γραμμές του σχεδόν αυτούσιες από αυτές της προηγούμενης γενιάς, σε σημείο τέτοιο που εάν δεν προσέξει κανείς το μακρύτερο (3.821 χλστ., +122 χλστ.), πιο πλατύ (1.727 χλστ., +44 χλστ.) και πιο ψηλό (1.414 χλστ., +7 χλστ.) αμάξωμα, θα πιστέψει απλά ότι έχει να κάνει με μια ανανέωση του μοντέλου. Και αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που η Mini διατήρησε και τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως τα στρογγυλά εμπρόσθια φωτιστικά, τους επίσης στρογγυλεμένους πλαϊνούς καθρέπτες, αλλά και τα κάθετα πίσω φωτιστικά. Από την άλλη βέβαια, για να τονιστεί η διαφορετικότητα της νέας γενιάς, έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες χρωμιωμένες επιφάνειες, τα εμπρός φωτιστικά φέρουν πλέον έναν όμορφο δακτύλιο για τα φώτα ημέρας, ενώ τα πίσω έχουν μεγαλώσει, σε υπερβολικό θα λέγαμε βαθμό. 
Από 18.992 ευρώ με απόσυρση
Η τιμή του νέου Mini στην έκδοση Cooper έρχεται καλύτερη από πριν, αφού το κόστος μετά την απόσυρση είναι 18.992 ευρώ, έναντι 19.369 ευρώ. Σε αυτή την τιμή, όπως και στο παρελθόν, ο εξοπλισμός αναμένεται να είναι πλήρης (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα).

Στο δρόμο το Mini Cooper είναι και πάλι απολαυστικό.

Στο δρόμο το Mini Cooper είναι και πάλι απολαυστικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto