«Καυτή», αλλά και πρακτική...
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Καυτή», αλλά και πρακτική...

Δοκιμή: BMW 428i Gran Coupe

33.042 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2014)

Με καυτή εμφάνιση και ανάλογες επιδόσεις, η BMW 428i Gran Coupe συνδυάζει αριστοτεχνικά την γοητεία της κουπέ 4άρας με την πρακτικότητα των 5 θυρών και είναι λογικό να ανάβει φωτιές!

Στα γρήγορα: 
• Κοστίζει 45.500 ¤
• Είναι 2,0 λτ. τούρμπο με 245 PS
• Kαίει 6,3 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 250 ¤ τέλη
Εμφάνιση, Οδικά χαρακτηριστικά, Πρακτικότητα σε σχέση με την 4άρα, Κινητήρας-Επιδόσεις,Ποιότητα
Απουσία κανονικού μεσαίου πίσω καθίσματος, Τιμή
Η Mercedes-Benz άνοιξε το χορό των τετράθυρων κουπέ καμιά δεκαριά χρόνια πίσω με την αισθησιακή CLS. Ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν και άλλοι ανταγωνιστές της γερμανικής φίρμας. Σήμερα η BMW φέρνει στο προσκήνιο την BMW Σειρά 4 Gran Coupe επιχειρώντας να κάνει ένα… downsize στο μέγεθος του αμαξώματος μιας και έχει ήδη λανσάρει τη Σειρά 6 Gran Coupe. Όπως η τελευταία, έτσι και η BMW Σειρά 4 Gran Coupe συνδυάζει τη φλογερή εμφάνιση και το κουπέ στυλ με 4 πόρτες και μεγάλο χώρο αποσκευών για τη δημιουργία ενός κομψού και άκρα γοητευτικού οικογενειακού αυτοκινήτου! Είναι προφανές πως η BMW θέλει να «χτυπήσει» τόσο το Audi A5 Sportback, όσο και το πιο προσιτό Volkswagen CC, που έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά. 
Η τετράπορτη «θεά» των 45.500 ¤
Δε χρειάζεται να το διαβάσετε από εμάς, πως το αυτοκίνητο βασίζεται στην 4άρα κουπέ. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Παρά την αύξηση του ύψους της οροφής κατά 27 χλστ, την προσθήκη των πίσω θυρών και της χάτσμπακ σχεδίασης, η Gran Coupe έχει αδιαμφισβήτητο στυλ και γοητεία, που μαγνητίζει. Οι γραμμές της είναι σαγηνευτικές και τονίζονται ακόμη περισσότερο από τα τονισμένα καπούλια, ελέω του φαρδιού πίσω άξονα με το εμφατικό και, κατά 50 χλστ. φαρδύτερο από το εμπρός, μετατρόχιο των 1.594 χλστ. Οι κακές γλώσσες θα πουν πως δείχνει περισσότερο σαν 5θυρη 3άρα, παρά σαν κουπέ. Οι γραμμή των πίσω παραθύρων και οι, χωρίς πλαίσιο, πόρτες θα τους κόψουν τον αέρα (λιγάκι). Όπως και να έχει το μοντέλο της δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με το Sport πακέτο και εντυπωσιακούς τροχούς 19 ιντσών. Φυσικά αυτά είναι έξτρα, που ανεβάζουν κατά πολύ την ήδη «αλμυρή», για τους περισσότερους Έλληνες σήμερα, τιμή των 45.500 ευρώ με απόσυρση.

Κουπέ σιλουέτα και καυτές καμπύλες συνδυάζονται αρμονικά με την πρακτικότητα των 4 χωρίς πλαίσιο θυρών και του πίσω καπό που ανοίγει μαζί με το τζάμι…

Κουπέ σιλουέτα και καυτές καμπύλες συνδυάζονται αρμονικά με την πρακτικότητα των 4 χωρίς πλαίσιο θυρών και του πίσω καπό που ανοίγει μαζί με το τζάμι…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center