H 5η γενιά του Corsa έρχεται πληρέστερη από πότε, διεκδικώντας την κορυφή της κατηγορίας.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H 5η γενιά του Corsa έρχεται πληρέστερη από πότε, διεκδικώντας την κορυφή της κατηγορίας.

Test: Opel Corsa 1,0T 90 PS ecoFLEX 5d

50.321 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2015)

Στην νέα, 5η γενιά του Corsa, η Opel πραγματοποιεί ουσιαστικά ένα επαναλανσάρισμα του best-seller της, ενισχύοντάς το σε πολλά τμήματά του και προσθέτοντας στοιχεία που του έλειπαν, όπως π.χ. τον νέο μικρού κυβισμού 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα.

+ Εμφάνιση, χώροι, μαλακό πλαστικό στο ταμπλό, απόδοση και λειτουργία κινητήρα, αίσθηση κιβωτίου, άνεση-ποιότητα κύλισης
- Τιμή, τέλη, χρωματικοί συνδυασμοί στο εσωτερικό (έκδοση δοκιμής)
Στα γρήγορα: 
• 1,0 λτ. turbo με 90 ίππους
• Μέση κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ.
• Εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.
• Τιμή από 13.440 ευρώ
Για την αυτοκίνηση, το λανσάρισμα κάθε νέας γενιάς Opel Corsa είναι μια από τις ειδήσεις της χρονιάς. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα «παραδοσιακά» best-seller της Ευρώπης και παράλληλα, για το μοντέλο εκείνο που μαζί με το Astra, κρατούν σήμερα το 1/4 των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της Opel. Αλλά και στη χώρα μας, το Corsa έχει να επιδείξει μια πολύ επιτυχημένη πορεία, ευρισκόμενο μάλιστα αυτή τη στιγμή στην περίοπτη 1η θέση των πωλήσεων όλης της αγοράς. Στην νέα, 5η γενιά του Corsa, η Opel πραγματοποιεί ουσιαστικά ένα επαναλανσάρισμα του best-seller της, ενισχύοντάς το σε πολλά τμήματά του και προσθέτοντας στοιχεία που του έλειπαν, όπως π.χ. τον νέο μικρού κυβισμού 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα. Το μοτέρ αυτό προσφέρεται σε εκδόσεις με 90 και 115 ίππους, με την πρώτη –και πιο εμπορική όπως αναμένεται– εξ αυτών, να επιλέγουμε για την πρώτη δοκιμή του νέου Corsa.
Ένα Corsa με περισσότερο στυλ
Σχεδιαστικά, η νέα γενιά του Corsa πατά πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel και κυρίως στο μικρότερο ADAM, για να κερδίσει ακόμη περισσότερο σε στυλ. Από την άλλη βέβαια, λόγω της πλαϊνής σχεδίασης αλλά και της γενικότερης παρουσίας του μοντέλου με διαστάσεις που αλλάζουν στο ελάχιστο, δεν μπορούν να αποφευχθούν συνειρμοί με το προηγούμενο Corsa 4ης γενιάς. Οπότε, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα άκρα του αμαξώματος, με το εμπρόσθιο εξ αυτών να εφαρμόζει μια νέα χαμηλή στρογγυλεμένη μάσκα με μεγάλο το σήμα της Opel, αλλά και πολύ όμορφα ελλειπτικά φωτιστικά με φώτα ημέρας. 
Στο πίσω μέρος από την άλλη, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν τα μεγαλωμένα φωτιστικά που παραπέμπουν σε αυτά του Astra, μαζί με την οριζόντια νεύρωση κάτω από το τζάμι.
Από 13.440 ευρώ
Το νέο Opel Corsa με τον καινούργιο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 90 ίππων ξεκινά μετά από απόσυρση από τα 13.440 ευρώ για το 5θυρο μοντέλο (13.067 ευρώ το 3θυρο). 
O εξοπλισμός με τον οποίο συνδυάζεται η αρχική έκδοση Enjoy είναι αρκετά καλός. 

Βελτιωμένη άνεση και ακόμη καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το Opel Corsa δείχνει και είναι, πιο ώριμο στα οδικά του χαρακτηριστικά.

Βελτιωμένη άνεση και ακόμη καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το Opel Corsa δείχνει και είναι, πιο ώριμο στα οδικά του χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center