Στιβαρό, με ποιοτική κύλιση και πολύ καλή ηχομόνωση, το Audi A6.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στιβαρό, με ποιοτική κύλιση και πολύ καλή ηχομόνωση, το Audi A6.

Test: Audi A6 1,8

39.500 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2015)

Το ανανεωμένο Audi A6 έρχεται με νέα αρχική επιλογή κινητήρα 1.800 κυβικών, κάνοντας «downsize» σε οικονομία, όχι όμως σε πολυτέλεια, άνεση, αλλά και απόδοση.

Στα γρήγορα• Είναι 1.800 TFSI με 190 άλογα• Έχει αυτόματο-σειριακό κιβώτιο S Tronic• «Καίει» 5,7 λτ./100 χλμ.• Κοστίζει 46.200 ευρώ
+ Ανεση, ασφάλεια, ποιότητα, κινητήρας κάτω από 2,0 λτ., ηχομόνωση, φρένα
- Κατανάλωση στην πόλη, ελαφρύ τιμόνι
Το A6, το μεγάλο μοντέλο της Audi βρίσκεται στην 4η γενιά του και πλέον, λανσάρεται στη χώρα μας στην ανανεωμένη του εκδοχή. Σε αυτήν, πέρα από τα διάφορα φρεσκαρίσματα στην εμφάνιση αλλά και την τονισμένη λίστα των τεχνολογικών συστημάτων του και τη μείωση του βάρους του, το A6 επαναφέρει μετά από μια 10ετία περίπου την επιλογή για κινητήρα κάτω από 2,0 λτ. (1,8 TFSI), με θετικές επιπτώσεις στην κατανάλωση, τις εκπομπές ρύπων, αλλά και τη φορολόγηση του ιδιοκτήτη του (χωρίς φόρο πολυτελούς διαβίωσης, χαμηλότερο τεκμήριο κ.λπ.).Όταν μάλιστα η επιλογή αυτή συνδυαστεί με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο S Tronic, όπως στο μοντέλο της δοκιμής, τότε έχουμε την πλέον οικονομική σε κατανάλωση βενζινοκίνητη έκδοση του A6, η οποία εντάσσεται και στη νέα γκάμα των «ultra», πιο οικολογικών Audi. Τιμολογιακά, η νέα αυτή επιλογή κοστίζει 46.200 ευρώ με απόσυρση, ενώ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το κόστος είναι 43.200 ευρώ.
Πιο κομψόΣχεδιαστικά, οι αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο είναι μικρές, κάνοντας το A6 να δείχνει ελαφρώς πιο κομψό και πιο «καθαρό» σε σχέση με πριν, με μικρές ενέσεις δυναμισμού όπως οι τονισμένοι πλαϊνοί αεραγωγοί του εμπρόσθιου προφυλακτήρα με το έξτρα μεταλλικό σιρίτι ή οι νέες τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν του πίσω προφυλακτήρα. Φρεσκαρισμένα είναι και τα φωτιστικά, με φώτα ημέρας LED εμπρός και νέα, επίσης LED, πίσω φωτιστικά. Στο μοντέλο της δοκιμής, ο δυναμισμός τονίζεται και με το αεροδυναμικό πακέτο S line sports, με περιμετρικά σπόιλερ και «S line» λογότυπα.

Σχεδιαστικά, το πακέτο S line του μοντέλου της δοκιμής και οι τραπεζοειδείς πίσω εξατμίσεις, δίνουν μια πιο δυναμική παρουσία στο μεγάλο Audi.

Σχεδιαστικά, το πακέτο S line του μοντέλου της δοκιμής και οι τραπεζοειδείς πίσω εξατμίσεις, δίνουν μια πιο δυναμική παρουσία στο μεγάλο Audi.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto