Αυτό είναι το κορυφαίο RS7 Sportback στην έκδοση performance.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το κορυφαίο RS7 Sportback στην έκδοση performance.

Πιο δυνατά από ποτέ

5.536 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2015)

H Audi παρουσίασε δύο νέες, πιο ισχυρές εκδόσεις των RS6 Avant και RS7 Sportback, οι οποίες φέρουν την ονομασία performance και έχουν 605 άλογα.

Τα Audi RS6 Avant και RS7 Sportback είναι πλέον διαθέσιμα σε μία ακόμη πιο ισχυρή εκδοχή τους την οποία οι Γερμανοί ονομάζουν performance και κάτω από το καπό τους έχουν 605 ίππους. 
Συγκεκριμένα ο V8 4.0 TFSI που τα εξοπλίζει αποδίδει 605 ίππους και 700 Nm ροπής η οποία φτάνει τα 750 Nm ροπής με τη λειτουργία overboost για λίγα δευτερόλεπτα. 
Τόσο το RS6 Avant όσο και το RS7 Sportback για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 3,7 δλ. (δύο δέκατα λιγότερο από πριν). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωσή τους στο 0-200 χλμ./ώρα καθώς χρειάζονται 12,1 δλ. χρόνος βελτιωμένος κατά 1,4 δλ. σε σχέση με πριν. Όσον αφορά την τελική τους ταχύτητα και τα δύο μοντέλα φτάνουν τα 250 χλμ./ώρα όπου και περιορίζονται ηλεκτρονικά. Όμως η Audi διαθέτει την έκδοση dynamic package η οποία πάει τον κόφτη στα 280 χλμ./ώρα και αν αυτό δεν είναι αρκετό η Audi τον φτάνει στα 305 χλμ./ώρα.  
Εκτός από τις αλλαγές στην ιπποδύναμη του μοτέρ, το κιβώτιο tiptronic των 8 σχέσεων έχει σεταριστεί εκ νέου, ενώ το σύστημα τετρακίνησης quattro στέλνει το 40% της δύναμης εμπρός και το 60% πίσω, αλλά η αναλογία μπορεί να αλλάξει αναλόγως των απαιτήσεων και των συνθηκών. Τα αυτοκίνητα έρχονται στάνταρ με κεντρικό διαφορικό, ενώ προαιρετικά διατίθεται και πίσω ενεργό διαφορικό το οποίο μοιράζει τη ροπή στους εκεί τροχούς. 
Εμφανισιακά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές, πέραν του επιθετικότερου προφυλακτήρα εμπρός με τους μεγαλύτερους αεραγωγούς και του αεροδυναμικού διαχύτη πίσω, ενώ και στο εσωτερικό ανεπαίσθητες είναι οι επεμβάσεις σε σχέση πάντα με τα απλά RS6 Avant και RS7 Sportback.
Όσον αφορά τις τιμές τους, στη Γερμανία το RS6 Avant κοστίζει 117.000 ευρώ και το RS7 Avant 121.000 ευρώ.

Μικρές αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το... απλό RS7 Sportback. Πίσω ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

Μικρές αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το... απλό RS7 Sportback. Πίσω ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

ELASTIKA 2024
NISSAN