Η Nissan ετοιμάζει επίθεση τεχνολογίας με την ερχόμενη γενιά του Qashqai.

Η Nissan ετοιμάζει επίθεση τεχνολογίας με την ερχόμενη γενιά του Qashqai.

Μελλοντικό Qashqai

7.453 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2016)

Η Nissan, προσπαθεί να ηγηθεί στις hight tech τεχνολογικές δυνατότητες των μοντέλων της, αρχίζοντας από ερχόμενο Qashqai, κάνοντας προσιτές στον απλό κόσμο τεχνολογικές καινοτομίες πολύ ακριβότερων οχημάτων.

Η Nissan ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα υπάρξει η διάθεση μιας ημιαυτόνομης οδηγικά έκδοσης του Qashqai στην ευρωπαϊκή αγορά το 2017. Αυτό αποτελεί συνέχεια της υπόσχεσης της εταιρίας για διάθεση στο μέλλον μοντέλων οικονομικά ανεκτών προς απόκτηση, με την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Προς το παρόν θα είναι διαθέσιμο το σύστημα ελέγχου «μονής λωρίδας» ακόμα και σε συνθήκες πυκνής κίνησης, χωρίς την δυνατότητα αυτόματης αλλαγής λωρίδας. Η Nissan εξήγγειλε πως το Qashqai θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της με το σύστημα «Piloted Drive 1.0».

Υπόσχεται επίσης πως στα επόμενα 4 χρόνια, θα βγουν από την γραμμή παραγωγής της μοντέλα με όλο και αυξανόμενες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, όπως με δυνατότητα αναγνώρισης συνθηκών οδήγησης και προσαρμογής σε αυτές, αλλά και σύστημα αυτόματης αλλαγής λωρίδων κατά την κίνηση του οχήματος σε αυτοκινητόδρομο.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, στοχεύει στη δημιουργία και διάθεση μοντέλων με πλήρη οδηγική αυτονομία, ακόμα και σε συνθήκες κίνησης εντός πόλης και διασταυρώσεις χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα με το σύστημα «Piloted Drive 1.0» θα είναι προς διάθεση στην αγορά της Ιαπωνίας, προς το τέλος του 2016. Την ίδια στιγμή θα παρουσιάσει και επίσημα εντός ευρωπαϊκού εδάφους το σύστημα αυτό, θέλοντας να αποδείξει την εφαρμογή της τεχνολογικής καινοτομίας στα αυτοκίνητά της.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, Paul Willcox, δήλωσε υπερήφανα κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης πως «Για μια ακόμα φορά παίρνουμε την τεχνολογία που συνήθως βρίσκεται σε ακριβότερα αυτοκίνητα και την καθιστούμε προσιτή σε εκατομμύρια οδηγούς». 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
NISSAN