Πληροφορίες θέλουν το Audi RS3 Sedan (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα) να μοιράζεται τον κινητήρα του με το TT RS. Λόγος γίνεται για ένα ολοκαίνουργιο 5κύλινδρο turbo σύνολο 2,5 λίτρων που θα αποδίδει 40
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πληροφορίες θέλουν το Audi RS3 Sedan (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα) να μοιράζεται τον κινητήρα του με το TT RS. Λόγος γίνεται για ένα ολοκαίνουργιο 5κύλινδρο turbo σύνολο 2,5 λίτρων που θα αποδίδει 400 ίππους.

Scoop: RS3 Sedan 400PS

(18/5/2016)

Η Audi παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο turbo σύνολο 2,5 λτ., το οποίο κοσμεί το μηχανοστάσιο των TT RS - RS3 Sedan και μελλοντικά θα εξοπλίσει το νέο RS3 Sportback. Δείτε πώς με 400 ίππους, θα προσπεράσει τις BMW και Mercedes-AMG.

Η Audi θα τα «βάλει» με τις BMW M2 και Mercedes-AMG CLA 45, παρουσιάζοντας το RS3 Sedan. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σκοπεύει να το κάνει από θέση ισχύος, αντιπροτείνοντας στα 370 άλογα της BMW και τα 380 της Mercedes-AMG, τα δικά της 400 στρογγυλά άλογα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως το RS3 Sedan θα μοιράζεται τον κινητήρα του με το TT RS. Λόγος γίνεται για ένα ολοκαίνουργιο 5κύλινδρο turbo σύνολο 2,5 λίτρων, που σχεδιάστηκε από το μηδέν και το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 25 Απριλίου στην έκθεση του Πεκίνο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το TT RS.

Οι πληροφορίες που είχαμε βγήκαν σωστές και ο εν λόγω κινητήρας έφτασε σε ισχύ τους 400 ίππους με την κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέσω του διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων της Audi


Αναμένεται να επιτρέπει στο RS3 Sedan να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ., λίγο πιο γρήγορα δηλαδή από τα 4,2 δλ. της CLA και τα 4,3 δλ. της Μ2. Επιπλέον, σε κάποιες αγορές, το μοντέλο της Audi θα περιορίζει την τελική του ταχύτητα όχι στα 250, αλλά στα 280 χλμ./ώρα, γεγονός που θα του δίνει πλεονέκτημα 30 χλμ./ώρα έναντι των ανταγωνιστών του.

Το Audi RS3 Sedan θα κάνει ντεμπούτο στο τέλος της φετινής χρονιάς στις Η.Π.Α., με το εμπορικό του λανσάρισμα να καθυστερεί για έναν περίπου χρόνο ακόμα. Η μοναδική επίσημη ένδειξη που έχουμε μέχρι στιγμής για τη μορφή του αυτοκινήτου είναι το προ διετίας πρωτότυπο A3 Clubsport quattro των 525 ίππων. Παίρνοντας αυτό ως βάση, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής TheophilusChin μας δείχνει το όραμά του για το πώς φαντάζεται το Audi RS3 Sedan, στις δύο ψηφιακές εικόνες που μοιραζόμαστε μαζί σας.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως και η ανανεωμένη εκδοχή του RS3 Sportback, πιθανότατα θα πάρει τον καινούργιο κινητήρα των 400 ίππων. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την περιορισμένης παραγωγής έκδοση του πρωτότυπου VW Golf R400, το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς λογικά με το ίδιο σύνολο.

Το Audi RS3 Sedan (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα) θα κάνει ντεμπούτο στο τέλος της φετινής χρονιάς στις Η.Π.Α., με το εμπορικό του λανσάρισμα να καθυστερεί για έναν περίπου χρόνο ακόμα.

Το Audi RS3 Sedan (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα) θα κάνει ντεμπούτο στο τέλος της φετινής χρονιάς στις Η.Π.Α., με το εμπορικό του λανσάρισμα να καθυστερεί για έναν περίπου χρόνο ακόμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw