Οι Ιάπωνες έχουν «υπό συζήτηση» το μέλλον του Toyota Avensis, τη στιγμή που το 3ης γενιάς μοντέλο ολοκληρώνει σιγά σιγά τον κύκλο του.

Οι Ιάπωνες έχουν «υπό συζήτηση» το μέλλον του Toyota Avensis, τη στιγμή που το 3ης γενιάς μοντέλο ολοκληρώνει σιγά σιγά τον κύκλο του.

Εν αμφιβόλω το Avensis

5.547 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2016)

Το 1997 που παρουσιάστηκε το Toyota Avensis, τα μεσαία sedan ήταν μια πολύ σημαντική κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα εν λόγω μοντέλα παλεύουν να «επιβιώσουν» απέναντι στα SUV, κάτι που αναμένεται να καθορίσει το μέλλον (και) του Avensis.

Η εκρηκτική άνοδος των πωλήσεων των SUV, μπορεί να σημάνει το τέλος της «ζωής» ενός ακόμα κλασικού sedan, καθώς η Toyota φέρεται να σκέφτεται το μέλλον του Avensis.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ιάπωνες έχουν «υπό συζήτηση» το μέλλον του Avensis, τη στιγμή που το 3ης γενιάς μοντέλο ολοκληρώνει σιγά σιγά τον κύκλο του. Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2009 και έχει δεχθεί δύο ανανεώσεις, με την τελευταία να είναι πέρσι.
 
Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος και CEO της Toyota Europe, Johan van Zyl, δήλωσε: «Κοιτάζουμε την κατηγορία και κάνουμε στους εαυτούς μας κάποιες ερωτήσεις. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το Avensis, αλλά αναρωτιόμαστε αν το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένα άλλο μεσαίο sedan ή κάτι άλλο.».
 
Επί της παρούσης, η ευρωπαϊκή γκάμα SUV της εταιρείας είναι σχετικά περιορισμένη. Μέχρι τον ερχομό του C-HR, ξεκινάει με το RAV4 και μετά πηγαίνει στο Land Cruiser. Αν το Avensis φύγει από τη μέση, θα ανοίξει χώρος και θα βρεθούν οι πόροι, για την εξέλιξη ενός ακόμα SUV ή crossover.
 
Οι φήμες για την παύση του Avensis έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ και οι ανταγωνιστές του μοντέλου παλεύουν να «επιβιώσουν» απέναντι στα SUV. Δεν είναι τυχαίο που η Nissan έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την κατηγορία, ενώ νωρίτερα φέτος και η Citroen σταμάτησε το C5.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw