Σαράντα χρόνια πριν, το Ford Fiesta ξεκίνησε τη «ζωή» του. Σήμερα, περνά αισίως στην έβδομη γενιά του.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σαράντα χρόνια πριν, το Ford Fiesta ξεκίνησε τη «ζωή» του. Σήμερα, περνά αισίως στην έβδομη γενιά του.

Νέο Ford Fiesta (+video)

25.848 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2016)

Προσκεκλημένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ford, ταξιδεύουμε μέχρι τα κεντρικά της εταιρείας στην Ευρώπη, για να δούμε από κοντά σε μια εντυπωσιακή… Fiesta το νέο, 7ης γενιάς μικρό μοντέλο της Ford.

What`s New

Προσκεκλημένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ford, ταξιδεύουμε μέχρι την Κολωνία για να σας παρουσιάσουμε τη νέα γενιά του Fiesta.

Προσκεκλημένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ford, ταξιδεύουμε μέχρι την Κολωνία για να σας παρουσιάσουμε τη νέα γενιά του Fiesta.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
  • 7η γενιά του Ford Fiesta
  • Με 7 διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης και diesel
  • Νέα πολυτελής έκδοση Vignale και Crossover Fiesta Active
  • Γεμάτο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας
  • Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017
 
 
Το 2016 είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για το Ford Fiesta, αφού φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την 1η του γενιά. Σε όλα αυτά τα χρόνια και μέσα από τις 6 έως σήμερα γενιές του, το Fiesta παρέμεινε πιστό σε αρχές όπως τα σπορτίφ χαρακτηριστικά, η απόλαυση κατά την οδηγήση, αλλά και στοιχεία όπως η αξιοπιστία, η πολύ καλή αξία, αλλά και αντίστοιχα, το πολύ καλό value for money. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εμπορική επιτυχία του μοντέλου, που το έχει καταστήσει ως ένα από τα παραδοσιακά best-seller της Ευρώπης, κάτι που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα που η 6η του γενιά αγγίζει 8 χρόνια παρουσίας στην αγορά, έχοντας ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια αυτοκίνητα συνολικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ford μας παρουσιάζει σήμερα το νέο Fiesta, το οποίο έρχεται προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής. Έτσι, γεμίζει από τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και άνεσης (τα περισσότερα στην κατηγορία τονίζει η Ford), αποκτά ακόμη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων, ενώ παράλληλα, παρότι δεν αλλάζει την πλατφόρμα του, αυξάνει ελαφρώς τις διαστάσεις του προς όφελος της εσωτερικής ευρυχωρίας. Όλα αυτά μας προδιαθέτουν για ένα άκρως ενδιαφέρον μικρό μοντέλο, που είναι σίγουρο ότι για μια ακόμη φορά θα παλέψει για την κορυφή της κατηγορίας του.
Η γοητεία τη απλότητας
Η σχεδίαση του νέας γενιάς Ford Fiesta έρχεται για να προσδώσει στο μικρό μοντέλο ένα πιο ώριμο και εκλεπτυσμένο design, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές, αλλά με την αισθητική απλότητα που γνωρίζουμε και στο Focus. Οι γραμμές είναι πιο «καθαρές», οι ακμές λιγότερες από ποτέ, όμως δεν λείπουν τα γλυπτά σχήματα και οι νευρώσεις, που δίνουν στο αυτοκίνητο και κάτι από τον παραδοσιακό δυναμισμό της Ford. Μεμονωμένα τώρα, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας, που πλαισιώνεται από περισσότερο καμπυλόγραμμα φώτα, αλλά και κάθετες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης στον προφυλακτήρα. Στο πλάι από την άλλη, ξεχωρίζουν οι δύο οριζόντιες νευρώσεις στα δύο άκρα της πόρτας, ενώ πίσω τα φώτα είναι πιο μακρόστενα και πλέον οριζόντια, ενώ δεν λείπει και η απαραίτητη αεροτομή πάνω από το τζάμι. Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο Fiesta παρότι δεν αλλάζει πάτωμα μακραίνει κατά 71 χλστ. και πλαταίνει κατά 12 χλστ., κερδίζοντας σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στο χώρο. Φυσικά και στο πνεύμα της εποχής, η Ford δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης της εμφάνισης του Fiesta, με επιλογή για διαφορετικού χρώματος οροφής και καπάκια καθρεπτών, αλλά και μέσω της διεύρυνσης της παλέτας των αποχρώσεων με αρκετά νέα χρώματα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center