Τέλος στις βλέψεις για νέο Mazda RX-8 έδωσε ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας με δηλώσεις του. Δείτε τι είπε.

Τέλος στις βλέψεις για νέο Mazda RX-8 έδωσε ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας με δηλώσεις του. Δείτε τι είπε.

Τέλος στις φήμες για RX-8

4.965 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2016)

Κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει στο διεθνή Τύπο διάφορες πληροφορίες και φήμες για το επερχόμενο RX-8. Τι ισχύει τελικά όμως;

Τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Mazda παρουσίασε το RX-Vision Concept, όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω της και από τότε οι φαν της φίρμας έζησαν το όνειρο της άφιξης του νέου RX-8. Αδοξο τέλος σε αυτά τα όνειρα και τις βλέψεις για νέο RX-8 ήρθε να δώσει ο Πρόεδρος της ιαπωνικής μάρκας με τις δηλώσεις του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του κ. Masamichi Kogai κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Automotive News Europe, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κανένα πλάνο στο να βάλει στην παραγωγή ένα νέο σπορ αυτοκίνητο μεγαλύτερο από το MX-5.
 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ειδικά για το εάν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν αντικαταστάτη του RX-8, ο κ. Kogai δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι στο πεδίο των σπορ αυτοκινήτων, το MX-5 με μοτέρ 1,5 ή 2,0 λίτρων μπορεί με τη δύναμη και την επιτάχυνσή του να προσφέρει μια πολύ εντυπωσιακή εμπειρία».

Συνεχίζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του και σε ό,τι αφορά στο μέλλον του περιστροφικού Wankel κινητήρα, ο κ. Kogai τόνισε ότι θα πρέπει το νέο μοτέρ να εξελιχθεί για να είναι σε θέση να καλύπτει τις μελλοντικές εκπομπές ρύπων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Mazda δήλωσε ότι εάν ένας νέος Wankel βγει στην παραγωγή, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί ως υποβοηθητικός κινητήρας παραγωγής ενέργειας σε ένα υβριδικό σύστημα, παρά ως ο κύριος κινητήρας ενός αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto