Επίσημο: Έρχεται νέο Niva!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο: Έρχεται νέο Niva!

13.611 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2017)

Μετά από δεκαετίες φημών, ήρθε η επιβεβαίωση από επίσημα χείλη για τον αντικαταστάτη του ιστορικού Lada Niva!

Yπάρχουν αυτοκίνητα που η ημερομηνία γέννησης τους χάνεται στα βάθη του χρόνου. Η Mercedes G-Class είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όμως στα σχεδόν 40 χρόνια παραγωγής της έχει υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις. Οι κινητήρες πάντα συμβάδιζαν με τη γκάμα της Mercedes, το εσωτερικό κράταγε τη βασική σχεδίαση αλλά εμπλουτίζονταν με σύγχρονα στοιχεία εξοπλισμού. Μόνο ένα μοντέλο έχει μείνει ίδιο και ανέγγιχτο από τον χρόνο για 4 συναπτές δεκαετίες.

To Lada X-Ray δίνει μια ιδέα για την πεντάθυρη έκδοση του νέου Niva.

To Lada X-Ray δίνει μια ιδέα για την πεντάθυρη έκδοση του νέου Niva.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το Lada Niva, που μπορούσε μέχρι πρόσφατα να παραγγείλει κάποιος στην Ελλάδα, ήταν πανομοιότυπο με αυτό που αγόραζαν οι κάτοικοι της Σοβιετικής Ένωσης πριν 40 χρόνια. Υπήρχαν κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμός και ψεκασμός καυσίμου μαζί με φρεσκαρισμένους προφυλακτήρες, όμως ο κορμός ήταν απαράλλαχτος.
 
Για πολλά χρόνια είχε αναπτυχθεί φημολογία για το πότε και το εάν θα υπάρξει αντικαταστάτης. Πρόσφατα, ακούγονταν έντονα ότι το νέο Niva θα βασίζεται στο Dacia Duster και θα αποτελεί ουσιαστικά την 3θυρη και πιο σκληροτράχηλη εκδοχή του ρουμανικού μοντέλου. Παράλληλα, υπήρχαν εικασίες πως η AutoVaz (μητρική της Lada) εξελίσσει μια καινούργια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίσει ολόκληρη υπογκάμα του Niva.

Τελικά, η αλήθεια βρέθηκε κάπου στη μέση. Ο CEO της AutoVaz, Nicolas Maure, επιβεβαίωσε πως o αειθαλής «Ρώσος» θα συναντήσει τον 21ο αιώνα πολύ σύντομα! Συγκεκριμένα, τον επόμενο κιόλας χρόνο. Το ολοκαίνουργιο Niva θα βασίζεται στο υπάρχον πάτωμα των Vesta και X-Ray, ενώ θα διατίθεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα.

Από το μικρομεσαίο σεντάν και crossover θα προέρχονται και οι κινητήρες, με ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1.600 κυβικών να διατίθεται σε 3 εκδοχές: 87, 104 και 116 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «δανεικού» ντίζελ συνόλου, πιθανόν από τη Chevrolet. H τελευταία είχε παρουσιάσει το 2015 ένα πρωτότυπο με την ονομασία «Niva» και είχε πυροδοτήσει συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία ή/και εξαγορά της ρωσικής εταιρίας από τους Αμερικανούς.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto