Κρατάει ακόμη στην ζωή τον χαρακτηριστικό της V12 η Lamborghini.

Κρατάει ακόμη στην ζωή τον χαρακτηριστικό της V12 η Lamborghini.

Σταθερά ατμοσφαιρική!

5.682 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2017)

Δεν θα χρησιμοποιήσει υπερτροφοδότηση στο μοντέλο-διάδοχο του Aventador η Lamborghini, σύμφωνα με δηλώσεις του Stefano Domenicali.

Ακόμη και αν οι Ferrari και McLaren χρησιμοποιούν εκτενώς πλέον, τα turbo στους κινητήρες των αυτοκινήτων τους, η Lamborghini θα παραμείνει σταθερά «ατμοσφαιρική» για πολλά χρόνια ακόμα. Η πληροφορία έρχεται δια στόματος του Stefano Domenicali, του επικεφαλή της εταιρείας, από δηλώσεις του στα μέσα του εξωτερικού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο Domenicali είπε ότι η Lamborghini θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ακόμη και στο μοντέλο που θα διαδεχθεί την Aventador, λέγοντας ότι η Lamborghini έχει μια «ξεχωριστή θέση στο VW Group», το οποίο είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί εκτενώς το turbo.
Είπε συγκεκριμένα: «Η θέση μας στο Group πρέπει να είναι διαφορετική, και ένας ατμοσφαιρικός V12 είναι μέρος αυτής της διαφοράς. Δεν νομίζω ότι θα μείνουμε ούτε στο ελάχιστο πίσω, μην υιοθετώντας την υπερτροφοδότηση. Υπάρχει χώρος για εμάς να μείνουμε διαφορετικοί»

Ο Domenicali μίλησε και για το μέλλον του ιστορικού, ατμοσφαιρικού V12 που χαρακτηρίζει όλα τα κορυφαία Lamborghini μοντέλα, λέγοντας: «Νομίζω ότι ο V12 είναι ακόμη ζωντανός και θα παραμείνει, επειδή είναι τόσο σημαντικός για την κληρονομιά μας. Φυσικά οι ρύποι είναι σημαντικοί και στόχος μας είναι πάντα να βελτιώνουμε την αποδοτικότητα του μοτέρ, αλλά με τα νούμερα που έχουμε τώρα δεν βλέπω κάποιο άμεσο πρόβλημα»

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας θα παραμείνει, μόνο όσον αφορά τα supercars της εταιρείας, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα ότι το Urus, το SUV που αναμένεται, θα φέρει κινητήρα με διπλό turbo, λόγω των αυξημένων αναγκών του σε ροπή.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center