Έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν προ των πυλών το λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης του Nissan Qashqai, δια χειρός του αγωνιστικού της τμήματος NISMO.

Έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν προ των πυλών το λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης του Nissan Qashqai, δια χειρός του αγωνιστικού της τμήματος NISMO.

«Καυτό» Qashqai RS

16.608 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2017)

Έρχεται Qashqai NISMO με 300 άλογα, το οποίο αναμένεται να «φοράει» το μοτέρ του Renault Megane RS. Για όσους θέλουν να χωράει η οικογένεια, αλλά να ξεδίνει κι ο οδηγός.

Το Best seller της Nissan στην κατηγορία των SUV αναμένεται να αποκτήσει σύντομα κορυφαία NISMO RS έκδοση, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο. Ανεξάρτητοι σχεδιαστές άδραξαν την ευκαιρία και δημιούργησαν το ισχυρό Qashqai με τα λογότυπα του αγωνιστικού τμήματος της Nissan στη μάσκα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Είναι αρκετά πιθανό το Nissan Qashqai NISMO RS να κρύβει κάτω από το καπό του τον δίλιτρο κινητήρα της Renault, που συναντούμε στο Megane RS, με περισσότερα από 300 άλογα. Η άλλη επιλογή βρίσκεται σε μια βελτιωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου DIG-T βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που συναντούμε και στο Juke NISMO RS, με απόδοση που θα ξεπερνά κατά πολύ τους 214 ίππους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο θα ολοκληρώνεται με το CVT Xtronic κιβώτιο 8 ταχυτήτων της μάρκας, δάνειο κι αυτό από το Juke NISMO RS, με την κίνηση όμως να μεταδίδεται αποκλειστικά και στους τέσσερις τροχούς.
 
Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, στο σχέδιο που διέρρευσε, έντονες είναι οι επιρροές από τον μικρότερο «αδελφό» Juke NISMO RS με νέο προφυλακτήρα μπροστά, ο οποίος έχει αποκτήσει πιο αιχμηρές γραμμές, που συνδυάζονται με μεγαλύτερους αεραγωγούς και τα χαρακτηριστικά σπόιλερ σε διχρωμία. Αλλαγές παρατηρούνται επίσης και στο πλάι με το μαρσπιέ τα οποία διατρέχει μια κόκκινη φάσα, που χαρίζει ακόμα πιο έντονο σπορ χαρακτήρα.

Η NISMO θέλει να γίνει για τη Nissan, ότι η AMG για τη Mercedes

Αξίζει να αναφέρουμε παλαιότερες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Nissan Ασίας, Takao Katagiri, ο οποίος είχε τονίσει πως στόχος της μάρκας είναι η NISMO να γίνει ότι η AMG για την Mercedes-Benz, ότι η Renault Sport για την Renault, προσθέτοντας και άλλα μέλη στη γκάμα των μοντέλων της, όντας ξεχωριστό brand name στην μελλοντική αγορά. Σημείωσε δε πως δεν είναι απλά μια ευχή, αλλά υπάρχει σχέδιο δράσης.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν από την ιαπωνική φίρμα. Εσείς θα θέλατε να δείτε μια τέτοια κίνηση από τη Nissan;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto