Αυτή είναι η πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επερχόμενο Peugeot 3008 GTi, την οποία σας έχουμε παρουσιάσει και παλιότερα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτή είναι η πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επερχόμενο Peugeot 3008 GTi, την οποία σας έχουμε παρουσιάσει και παλιότερα.

Έρχεται «καυτό» Peugeot 3008

10.485 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2017)

Η Peugeot από το 2019 θα κυκλοφορήσει μια plug-in υβριδική έκδοση του 3008 με την οποία θα το κάνει και τετρακίνητο στέλνοντας την ηλεκτρική ισχύ στον πίσω άξονα κι θα αποδίδει, συνολικά, 300 ίππους.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, μια πιο καυτή έκδοση του νέου 3008 είναι στα σχέδια της Peugeot εδώ και αρκετό διάστημα αλλά τώρα φαίνεται ότι η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε μια απόφαση για το πώς θα το υλοποιήσει.

Το 3008 θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση.

Το 3008 θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μέχρι πρότινος υπήρχαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η πιο δυνατή έκδοση του 3008 θα φόραγε το σήμα GTi αλλά ο διευθυντής προϊόντων, Laurent Blanchet, δήλωσε σε Βρετανικά μέσα ότι θα χρησιμοποιηθεί ένα υβριδικό σύνολο το οποίο θα φορτίζει και από την πρίζα και πιθανότατα θα χαρακτηριστεί ως GT.

“Ένα υβριδικό, μπορεί να είναι sport, όμως το σήμα GTi ταιριάζει καλύτερα σε μικρά hatchback. Ένα 3008 GTi θα είναι υπερβολικό. Ωστόσο, ένα 3008 GT είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μπορώ να σας πω ότι αυτή η έκδοση θα είναι συνδυασμός υβριδικού συστήματος που φορτίζει από την πρίζα με θερμικό κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. Η συνολική ισχύς αυτών των δύο συστημάτων θα είναι, λίγο-πολύ, 300 ίπποι.”Αυτή η ιπποδύναμη θα τοποθετήσει το plug-in υβριδικό 3008, το οποίο θα αποκτήσει τετρακίνηση καθώς ο ηλεκτροκινητήρας θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, στην ίδια κατηγορία απόδοσης με το επερχόμενο Seat Ateca Cupra. Έτσι, αναμένουμε ότι θα μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6.0 δλ. και η τελική να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 240 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, ας μη βιαζόμαστε για το Peugoet 3008 PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) καθώς είναι ακόμα δύο χρόνια μακριά όπως είπε αξιωματούχος της εταιρείας προσθέτοντας ότι θα προστεθούν κι άλλα υβριδικά στην γκάμα της Peugeot το επόμενο διάστημα.

“Το PHEV 3008 θα κυκλοφορήσει το 2019 και από εκεί και έπειτα θα κατασκευάσουμε PHEV για κάθε κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.”

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw