Το νέο SEAT Ateca FR θα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της γκάμα του πρώτου SUV της φίρμας.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο SEAT Ateca FR θα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της γκάμα του πρώτου SUV της φίρμας.

Νέο SEAT Ateca FR

8.020 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2017)

Το πρώτο SUV της SEAT αποκτά νέα «καυτή» FR έκδοση με 190 άλογα, τετρακίνηση και DSG κιβώτιο, και έρχεται να δώσει μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο Ateca CUPRA.

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει έντονη φημολογία για το λανσάρισμα της κορυφαίας CUPRA έκδοσης του νέου SEAT Ateca. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, το πρώτο SUV της φίρμας υποδέχεται στις τάξεις του τη νέα «καυτή» έκδοση FR, η οποία θα βρίσκεται προς το παρόν στην κορυφή της γκάμας, πάνω ακριβώς από την μέχρι πρότινως πλούσια XCellence.

Το λογότυπο FR δεσπόζει στο πίσω μέρος διαφοροποιώντας το μοντέλο από τις άλλες εκδόσεις.

Το λογότυπο FR δεσπόζει στο πίσω μέρος διαφοροποιώντας το μοντέλο από τις άλλες εκδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όσον αφορά το εξωτερικό του μοντέλου οι διαφορές εντοπίζονται και προσανατολίζονται στο αισθητικό κομμάτι, με νέους προφυλακτήρες και λογότυπα FR να κοσμούν το εμπρός και το πίσω μέρος. Στο υπόλοιπο σύνολο παρατηρούνται οι γνωστές πλέον έντονες ακμές και «καθαρές» επιφάνειες χωρίς έντονο ανάγλυφο, που χαρακτηρίζουν το αμάξωμα.
 

Πέραν αυτού, το Ateca FR εξοπλίζεται με ζάντες 19 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 245/40, ενώ εμφανίζονται και διακριτικές λεπτομέρειες σε ματ μαύρο χρώμα και αλουμίνιο, που ξεχωρίζουν το μοντέλο από τις άλλες εκδόσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό η έκδοση FR βασίζεται εξοπλιστικά στο πακέτο της XCellence, με κάποιες επιπλέον νότες όπως τα σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara, το τριάκτινο τιμόνι με το λογότυπο FR και τα πεντάλ αλουμινίου, που προσθέτουν στο SUV ένα πιο σπορτιφ χαρακτήρα.

Στο πεδίο των κινητήρων τώρα, το νέο Ateca FR συνοδεύεται από την άφιξη του νέου δίλιτρου TSI με απόδοση 190 ίππων, ενώ θα υπάρχουν επιλογές diesel και βενζίνης από 150 έως και 190 άλογα. Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία, από τα συμφραζόμενα γίνεται αντιληπτό πως εκτός του νέου μοτέρ, θα υπάρχει επιλογή μεταξύ των 1,4 λτ. TSI 150 ίππων και του 2λιτρου TDI σε δύο version με 150 και 190 άλογα. Υπεύθυνο για τη μετάδοση θα είναι είτε το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε το αυτόματο 7άρι DSG, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Τέλος, το νέο SEAT Ateca FR θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, που θα ανοίξει τις πύλες του στις 21 Μαΐου, ενώ το λανσάρισμα του μοντέλου στις αγορές υπολογίζεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center