Oι κινητήρες έρχονται σε επιλογές από 1.0 έως 2.0 λίτρα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Oι κινητήρες έρχονται σε επιλογές από 1.0 έως 2.0 λίτρα.

Aυτό είναι το Skoda Karoq

4.079 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2017)

Η Skoda μετά από βδομάδες διαρροών αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για το Κaroq. Τι ισχύει τελικά;

Χθες, είδαμε το Karoq στους δρόμους και σήμερα η Skoda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για το νέο μοντέλο. Επιπλέον, μετά από πολλές φήμες, επιβεβαιώθηκε πως η ονομασία του νέου μοντέλου θα είναι Karoq αντί της συνέχισης του απερχόμενου πλέον Yeti. Το Κaroq θα λάβει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας, εμφάνιση που θα τονίζει τον πρακτικό του χαρακτήρα, με την ύπαρξη μεγάλων σε μέγεθος γυάλινων επιφανειών πάνω στη πλατφόρμα MQB της Volkswagen.

Όσον αφορά στη κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρία, είναι εξαιρετικά οικονομικά και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Εuro 6.

Όσον αφορά στη κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρία, είναι εξαιρετικά οικονομικά και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Εuro 6.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση του νέου Karoq, όπως φαίνεται από τις πρώτες με έντονο καμουφλάζ φωτογραφίες του νέου μικρού Crossover, έχει υιοθετηθεί η νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσέχικης φίρμας. Το νέο μοντέλο της Skoda έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές από τον μεγαλύτερο «αδελφό», Kodiaq, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, ενώ στοιχεία φαίνεται να έχει αποσπάσει και από το έταιρο Crossover του γκρουπ, SEAT Ateca. 

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες αλλά σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει θα μοιάζει πολύ με το Kodiaq καθώς αποτελεί το μικρό «αδελφάκι» του.  Πάντως, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει  νέος φωτισμός περιβάλλοντος LED στις διακοσμητικές λωρίδες των θυρών και στο ταμπλό που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε δέκα χρώματα. Πιο συγκεκριμένα το σύστημα infotainment του Κaroq προέρχεται από το πακέτο δεύτερης γενιάς του VW Group προσφέροντας λειτουργίες τελευταίας τεχνολογίας. Τα συστήματα Columbus και Amundsen διαθέτουν ένα hotspot WLAN, με το οποίο οι επιβάτες μπορούν να πλοηγηθούν και να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εύκολα μέσω των τηλεφώνων και των tablet τους.

Οι νέες υπηρεσίες Skoda Connect χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: για πληροφορίες και για πλοήγηση ενώ οι υπηρεσίες CareConnect χρησιμοποιούνται για βοήθεια σε περίπτωση βλάβης και έκτακτης ανάγκης. Το μοντέλο προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων υποστήριξης του οδηγού όπως τον βοηθό στάθμευσης, τη βοήθεια διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Front Assist με προληπτική προστασία πεζών και Βοήθεια έκτακτης ανάγκης που όλα μαζί συμβάλλουν στην αύξηση της ασφάλειας. Το μοντέλο υποστηρίζει επίσης συστήματα Αpple CarPlay, Android Auto και ΜirrorLinkTM.
 
Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων η παλέτα του μοντέλου απαρτίζεται από πέντε επιλογές χωρητικότητας από 1,0 έως 2,0 λίτρα (1,0, 1,5, 1,6 και 2,0 λίτρων) τρεις εκ των οποίων είναι diesel. Η ισχύς κυμαίνεται από 116 έως 193 άλογα. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα Start-Stop όπως επίσης και σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων. O 2λιτρος turbo πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 190 ίππων προσφέρεται στη βασική του έκδοση με τετρακίνηση και αυτόματο DSG κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ ο 1.500άρης TSI έχει στη φαρέτρα του το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT). Περνώντας στη μετάδοση υπάρχει επιλογή μεταξύ του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, αλλά και του αυτόματου DSG κιβωτίου 7 σχέσεων. Όσον αφορά στη κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρία, το νέο Karoq είναι εξαιρετικά οικονομικό, ενώ όλοι οι κινητήρες συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Εuro 6. 

Όσον αφορά στο μέγεθος, το SUV έχει μήκος 4.382 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ. και ύψος 1.605 χλστ. Μάλιστα, το μακρύ μεταξόνιο των 2.638 χιλιοστών δίνει στο μοντέλο μια άνετη στάση στο δρόμο και περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικού όγκου 521 λίτρων, ενώ η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.630 λίτρα εφόσον αναδιπλωθούν. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό πίσω κάθισμα VarioFlex, ο χώρος μπορεί να χωρέσει μεταξύ 479 και 588 λίτρα. Τα καθίσματα μπορούν επίσης να αφαιρεθούν εντελώς με το SUV να γίνεται βανάκι με μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρα.

Τέλος, το νέο Κaroq θα κάνει το ντεμπούτο του στις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη και θα βγει στις αγορές το δεύτερο μισό του 2017, με του ανθρώπους της μάρκας να ισχυρίζονται πως θα συνεχίσουν προς την επέκταση της γκάμας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto