Το Toyota Yaris GRMN θα είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του Yaris WRC.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Toyota Yaris GRMN θα είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του Yaris WRC.

Βγήκε στο δρόμο το «καυτό» Yaris των 210 PS

10.432 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2017)

Η Toyota ανατρέπει αυτά που είχε ανακοινώσει στη Γενεύη σχετικά με το Yaris GRMN καθώς είχε δηλώσει ότι θα είναι τρίθυρο και εδώ βλέπουμε φωτογραφίες από δοκιμές στο δρόμο με το μικρό των Ιαπώνων να έχει πέντε πόρτες.

Για το Yaris σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα εδώ και τώρα ήρθε η ώρα να σας δείξουμε και μια πεντάθυρη έκδοση του Toyota Yaris GRMN, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

Ο κινητήρας των 1.8 λτ. θα αποδίδει 210 ίππους.

Ο κινητήρας των 1.8 λτ. θα αποδίδει 210 ίππους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, η Toyota δήλωσε ότι η κορυφαία έκδοση του Yaris θα είναι διαθέσιμη μόνο με αμάξωμα τριών θυρών, ακριβώς όπως το όχημα που είδαμε στην έκθεση, ωστόσο αυτές οι τελευταίες εικόνες αλλάζουν τα πράγματα.
 
Τα σημεία στα οποία διαφέρουν αυτό το πρωτότυπο από το όχημα που αποκαλύφθηκε στη Γενεύη εκτός από το επιπλέον ζεύγος θυρών, είναι η απόληξη της εξάτμισης που είναι τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά του πίσω προφυλακτήρα, ενώ στην τρίθυρη εκδοχή του η απόληξη ήταν στο κέντρο. Τα μεγάλα πίσω φτερά, οι ζάντες ελαφρού κράματος και ο πιο επιθετικός μπροστινός προφυλακτήρας παραμένουν. 
Το Yaris GRMN, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Gazoo Racing, κρύβει κάτω από το καπό του τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικτότητας 1,8 λτ., που χρησιμοποιεί κομπρέσορα αντί για τη συνήθη λύση του τούρμπο και αποδίδει 210 ίππους, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση στους εμπρός τροχούς.
 
Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, η Toyota ισχυρίζεται ότι η καυτή έκδοση του Yaris επιτυγχάνει τους καλύτερους χρόνους στην κατηγορία για το 0-100 χλμ./ώρα και το 80-120 χλμ./ώρα με 4η σχέση.
 
Μια έκδοση με πέντε πόρτες σημαίνει ότι το Yaris GRMN θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε περισσότερες αγορές. Ο Tetsuya Tada, επικεφαλής μηχανικός του τμήματος διαχείρισης σπορ οχημάτων της εταιρείας, επιβεβαίωσε στη Γενεύη ότι «η παραγωγή για το τρίθυρο GRMN θα είναι περιορισμένη - 100 μονάδες ανά χώρα και μέχρι στιγμής αφορά την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto