Οι τροχοί του ποικίλουν από 16 έως και 19 ίντσες ανάλογα την έκδοση(Sport, Longitude, Trailhawk και Limited).
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι τροχοί του ποικίλουν από 16 έως και 19 ίντσες ανάλογα την έκδοση(Sport, Longitude, Trailhawk και Limited).

To νέο Jeep Compass

12.786 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2017)

Η Jeep παρουσίασε με κάθε επισημότητα το ολοκαίνουριο compact SUV. Με τι κινητήρες θα προσφέρεται στην Ευρώπη; Πότε αναμένεται στη χώρα μας;

Η Jeep παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο Compass, το compact SUV μοντέλο που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κρίκο στην ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρείας, η οποία θέλει να επεκταθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στη Γηραιά Ήπειρο. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στο νέο μοντέλο από την Jeep, κάτι που φαίνεται και από την μεγάλη δημοσιογραφική παρουσίαση με 30 Έλληνες ανταποκριτές που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λισαβόνα, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το AutoΤρίτη!

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων απαρτίζεται από 3 κινητήρες: έναν βενζίνης και δύο diesel.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων απαρτίζεται από 3 κινητήρες: έναν βενζίνης και δύο diesel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το ολοκαίνουριο Compass χαρακτηρίζεται από ξεχωριστή και μοντέρνα σχεδίαση που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η χαρακτηριστική μαύρη γρίλια με 7 κυψέλες χρωμίου και τα λεπτά και ορθογώνια εμπρόσθια φωτιστικά σώματα LED. Το υπόλοιπο αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τη μαύρη ηλιοροφή Gloss Black που μπορεί να ανοίξει για να δώσει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο υπάρχει και η επιλογή της μαύρης οροφής που δίνει παρόμοιο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι τροχοί του ποικίλουν από 16 έως και 19 ίντσες ανάλογα την έκδοση (Sport, Longitude, Trailhawk και Limited).

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, δίνεται η δυνατότητα επιλογής του Uconnect infotainment συστήματος με οθόνη αφής 5, 7 ή 8,4 ιντσών. Έπειτα, ο πίνακας οργάνων έρχεται σε δύο διαστάσεις, 3,5 ή 7 ιντσών, με τον μεγαλύτερο να είναι στον βασικό εξοπλισμό στις εκδόσεις Limited και Τrailhawk. Πέραν αυτού, τα συστήματα υποβοήθησης με τα οποία είναι εξοπλισμένο το νέο Compass είναι μεταξύ άλλων τα παρακάτω: σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, παρακολούθηση τυφλών σημείων και ανίχνευση οπίσθιας διασταύρωσης, cruise control και υποβοήθηση παρκαρίσματος. Το μοντέλο υποστηρίζει επίσης συστήματα Αpple CarPlay και Android Auto.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων απαρτίζεται από 5 κινητήρες: δύο βενζίνης και τρεις diesel. Όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης, η γκάμα περιλαμβάνει τον 1.400άρη MultiAir2 turbo σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με απόδοση 140 ίππων και 230 Νm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με κίνηση στους εμπρός τροχούς και η ισχυρότερη με ιπποδύναμη 170 PS και 250 Νm σε συνδυασμό με 9τάχυτη αυτόματη μετάδοση και σύστημα τετρακίνησης.

Στα diesel και ειδικότερα στη βάση των κινητήρων συναντούμε τον 1.6 MultiJet II με 120 PS και 320 Νm ροπής με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και εμπροσθιοκίνητο. Το επόμενο βήμα είναι το 2λιτρος MultiJet II  σε συνδυασμό είτε με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είτε με χειροκίνητη μετάδοση 6 σχέσεων με απόδοση 140 ίππους και 350 Nm ροπής. Τέλος, η πιο ισχυρή επιλογή είναι ο ίδιος δίλιτρος σε έκδοση που αποδίδει 170 PS με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αξίζει να αναφέρουμε δε πως οι δίλιτρες εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητες.

Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία κτλ θα είναι οι πρώτες που θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το νέο SUV από τον επερχόμενο Ιούλιο, με τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης να ακολουθούν στις αρχές του 2018.

Μείνετε συντονισμένοι στο AutoTρίτη, καθώς σήμερα οδηγούμε στη Λισαβόνα το ολοκαίνουριο Compass και θα σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας μετά την πρώτη γνωριμία!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEUGEOT NEW EVANS
vw