Την επίσημη παρουσίαση του νέου i30 fastback πραγματοποίησε η Hyundai.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την επίσημη παρουσίαση του νέου i30 fastback πραγματοποίησε η Hyundai.

Παρουσιάστηκε το νέο i30 fastback

9.485 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2017)

Την επίσημη παρουσίαση του νέου i30 fastback πραγματοποίησε η Hyundai, το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του i30, μετά τη hatchback εκδοχή, που έχει κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα.

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου χαρακτηρίζεται δυναμικός, συνδυάζοντας ταυτόχρονα σπορ στοιχεία. Στο μπροστινό μέρος το i30 fastback μοιάζει αρκετά με τη τελευταία εκδοχή του i30, με τις διαφορές να επικεντρώνονται στα διαφορετικά φώτα ημέρας, που είναι ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα, ο οποίος φέρει στα άκρα του μεγάλους αεραγωγούς. Από κει και πέρα μικρές είναι οι διαφορές στα μπροστινά φωτιστικά σώματα, ενώ στις άκρες του καπό υπάρχουν δυναμικές γραμμές που προσδίδουν μια πιο άγρια μορφή στο νέο μοντέλο.

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου χαρακτηρίζεται δυναμικός.

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου χαρακτηρίζεται δυναμικός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός του fastback, είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τη hatchback έκδοση, ωστόσο οι διαφορές είναι εμφανείς. Τα φωτιστικά σώματα έχουν ένα όμορφο σχεδιασμό, τα οποία ξεκινούν από το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και καταλήγουν στο πορτμπαγκάζ, το οποίο στο πάνω μέρος ενσωματώνει δυναμική αεροτομή . Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μήκος 4.455 χλστ, όντας 115 χλστ. πιο μακρύ από το hatchback, ενώ το ύψος του ανέρχεται στα 1.425 χλστ, 30χλστ χαμηλότερο από την 5θυρη έκδοση.
 
Περνώντας στο εσωτερικό, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό του i30, στο ταμπλό ξεχωρίζει η παρουσία της 8 ιντσών οθόνης αφής. Μέσω αυτής γίνεται η διαχείριση του συστήματος πολυμέσων (με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto), η οποία συμβάλει και στην αισθητή μείωση του αριθμού των διακοπτών. 
 
Φυσικά, πιστή στο πνεύμα της εποχής, η Hyundai έχει εφοδιάσει το νέο i30 fastback με πλήθος από εξελιγμένα στοιχεία ασφάλειας, μεταξύ των οποίων το Αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης και Σύστημα ειδοποίησης για την ύπαρξη αυτοκινήτου στο λεγόμενο «τυφλό σημείο».
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα το νέο μοντέλο θα προσφερθεί με δύο επιλογές σε κινητήρες βενζίνης και μία πετρελαίου. Η πρώτη είναι αυτή του turbo κινητήρα 1,4 T-GDI των 140 ίππων και η δεύτερη ο 1.000άρης 3κύλινδρος turbo T-GDI των 120 ίππων. Ο 1.400άρης κινητήρας συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ ο 1000άρης μόνο με 6αρι μηχανικό. 
 
Όσον αφορά στα diesel σύνολα, επιλογή είναι ο τετρακύλινδρος 1,6 CRDi turbo κινητήρας, με δύο αποδόσεις: 110 ή 136 ίππους, που προσφέρεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και η επιλογή για το 7άρι αυτόματο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι κινητήρες περιλαμβάνουν ως στάνταρ το σύστημα εκκίνησης/ παύσης (stop and go)  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto