Νέα Mercedes X-Class
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes X-Class

10.459 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2017)

Αποκαλύφθηκε και επίσημα το πρώτο Pick-Up μοντέλο της Mercedes, που ακούει στο όνομα X-Class και διαθέτει στη φαρέτρα του κινητήρες ισχύος έως 258 άλογα.

Η αρχή της ιστορίας του πρώτου Pick-Up της Mercedes ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 όπου και παρουσιάστηκε το πρωτότυπο της X-Class στη Στοκχόλμη. Έκτοτε οι Γερμανοί έδιναν πληροφορίες με το σταγονόμετρο για το επερχόμενο τότε μοντέλο της φίρμας. Χθες το βράδυ όμως ήταν η στιγμή της αποκάλυψης για το πρωτοεμφανιζόμενο Pick-Up μοντέλο της Mercedes-Benz.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αισθητικά, η νέα X-Class χαρακτηρίζεται από έντονα σχεδιαστικά στοιχεία στο σύνολο του αμαξώματος. Ειδικότερα, στον πρόβολο παρατηρούμε τη γρίλια α λα E-Class All-Terrain, με το μεγάλο «αστέρι» να δεσπόζει στο κέντρο, η οποία πλαισιώνεται από LED προβολείς. Έπειτα, το καπό διατρέχεται από μια έντονη νεύρωση σε κάθε άκρο, η οποία σε συνδυασμό με τους μυώδεις ώμους συνθέτει ένα macho σύνολο. Περνώντας στο πλάι και το πίσω μέρος το νέο Pick-Up της Mercedes θυμίζει εν πολλοίς το Nissan Navara, ωστόσο οι σχεδιαστές της μάρκας έχουν φροντίσει να υπενθυμίσουν τις διαφορές τοποθετώντας στην πόρτα του χώρου φόρτωσης το λογότυπο της Mercedes-Benz.

Περνώντας στο εσωτερικό το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα σχεδόν το πρωτότυπο μοντέλο, ωστόσο δεν υπολείπεται σε κανένα σημείο της πολυτέλειας αλλά και της άνεσης. Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι το γνωστό πλέον τριάκτινο τιμόνι της Mercedes και η οθόνη του συστήματος infotainment που βρίσκεται τοποθετημένη πάνω ακριβώς από τους δύο διπλούς αεραγωγούς στο κέντρο του ταμπλό. Στο σύνολό της η εσωτερική σχεδίαση συντίθεται από μεγάλες επίπεδες επιφάνειες και λιτές γραμμές. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα X-Class θα διατίθεται με τρία εξοπλιστικά πακέτα, τα X-Class Pure, X-Class Progressive και X-Class Power.
 

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων η γκάμα της νέας X-Class απαρτίζεται προς το παρόν αποκλειστικά από diesel τετρακύλινδρους κινητήρες. Ειδικότερα, βάση της γκάμας αποτελεί ο turbo diesel κινητήρας χωρητικότητας 2,3 λτ. με απόδοση 163 ίππων της X 220 d, ενώ επόμενη λύση είναι ο bi-turbo πετρελαιοκινητήρας ισχύος 190 ίππων της X 250 d. Πέραν αυτών, και σύμφωνα πάντα με τη γερμανική φίρμα η X-Class θα εντάξει δύο ακόμα εκδόσεις στη φαρέτρα της σε συγκεκριμένες αγορές, την X200 με βενζινοκινητήρα απόδοσης 165 ίππων και την X 350 d με τον V6 turbo πετρελαιοκινητήρα ισχύος 258 ίππων με 550 Nm ροπής. Υπεύθυνο για τη μετάδοση θα είναι ανάλογα με την έκδοση είτε το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε το 7άρι αυτόματο της φίρμας, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω, αλλά και τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC.

Όσον αφορά τις δυνατότητες του νέου Pick-Up της Mercedes, η μάρκα υπόσχεται δυνατότητα φόρτωσης 1,1 τόνων και ελκτική ικανότητα 3,5 τόνων. Πέραν τούτου, η απόστασή του μοντέλου από το έδαφος στη βασική έκδοση βρίσκεται στα 202 χλστ., ενώ μπορεί να φτάσει στα 222 χλστ. μέσω της προαιρετικής off-road ανάρτησης. Επιπλέον, το νέο μοντέλο έχει μεγάλες γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης στον εμπρός και πίσω πρόβολο της τάξεως των 30,1 και 25,9 μοιρών αντίστοιχα, γωνία ράμπας 20,4 μοιρών και ικανότητα βύθισης έως και 600 χλστ. Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο είναι η ύπαρξη θύρας 12 V στην καρότσα, αλλά και η δυνατότητα αφαίρεσης του σκαλοπατιού στο πίσω μέρος ώστε η πόρτα του χώρου φόρτωσης να ανοίγει 180 μοίρες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το ντεμπούτο της νέας Mercedes X-Class αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές τον Νοέμβρη του 2017, με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από τις 37.294 ευρώ. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto