Αρκετά πιο μυώδες από το μοντέλο παραγωγής είναι στο σύνολό του το αγωνιστικό project των Πολωνών.

Στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλούν η μεγάλη αεροτομή και η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο, πάνω ακριβώς από τον αεροδυναμικό διαχύτη.

«Καυτό» αγωνιστικό Nissan Micra

8.202 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2017)

Το πρώτο αγωνιστικό project για το νέο Nissan Micra ήρθε στο φως της δημοσιότητας από 2 πολωνικές εταιρίες, οι οποίες θα διαθέτουν το kit σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει το Micra του αγωνιστικό.

Από την Πολωνία μας έρχεται το πρώτο αγωνιστικό project βασισμένο στο νέο Nissan Micra και πιο συγκεκριμένα από τις φίρμες Dytko Sport και Proto Cars. Οι δύο εταιρίες μπορούν να μετατρέψουν το αυτοκίνητο παραγωγής σε αγωνιστικό, έτοιμο να συμμετάσχει στην Κατηγορία R4 της FIA, ενσωματώνοντας το εγκεκριμένο από την FIA kit. Αλλωστε σε αυτή την κατηγορία λαμβάνουν μέρος αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν μετατραπεί σε αγωνιστικά, βάσει πάντα της ομολογκασιόν που απαιτείται από την FIA.
 

Αισθητικά, το αγωνιστικό Micra των πολωνικών εταιρίες έχει γίνει πιο μυώδες όντας εξοπλισμένο με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς και εισαγωγές αέρα που έχουν ανοιχθεί στο καπό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Επιπλέον, παρατηρούμε τον χαρακτηριστικό αεραγωγό της καμπίνας στην οροφή, ενώ περνώντας στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλούν η μεγάλη αεροτομή και η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο, πάνω ακριβώς από τον αεροδυναμικό διαχύτη.

Όσον αφορά στην «καρδιά» του ιαπωνικού μικρού όλα τα μηχανικά μέρη είναι της γαλλικής Oreca από το R4 kit, όπως ορίζεται από τη διαδικασία ομολογκαρίσματος της FIA. Με άλλα λόγια μιλάμε για τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα, τετρακίνηση, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα, ανάρτηση κ.ο.κ. που παίρνουν έγκριση από τη FIA.

Τέλος, σημειώνεται πως το νέο αγωνιστικό Nissan Micra R4 θα διατίθεται σε όλους τους ενδιαφερομένους εντός των επόμενων 2-3 μηνών, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, όταν και θα τους σταλούν από την Oreca τα R4 kit.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda