Το νέο Skoda Kodiaq αποκτά μια νέα έκδοση αμαξώματος, τη γνωστή από άλλα μοντέλα της φίρμας, Scout.

To Kodiaq Scout διατίθεται σε έξι συνδυασμούς κινητήρα – κιβώτιου, όλοι τους αποκλειστικά με σύστημα 4κίνησης.

Νέοι είναι οι προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, με τον τελευταίο να διαθέτει και διαχύτη. Φυσικά υπάρχουν τα σχετικά λογότυπα Scout, όπως και τροχοί Crater Anthracite 19 ιντσών, αλλά και ασημί καπάκια καθρεπτών.

Για να μη «φαίνεται» μόνο πιο σκληροτράχηλο, αλλά και να «είναι», το νέο Kodiaq Scout διαθέτει μια off-road λειτουργία που προσαρμόζει το σασί, τον κινητήρα και τα φρένα για κακοτράχαλα εδάφη.

Νέο Skoda Kodiaq Scout

7.132 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2017)

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Skoda παρουσίασε την πρώτη Octavia Scout και σήμερα η τσέχικη εταιρεία λανσάρει την ομώνυμη έκδοση στο νέο της επταθέσιο SUV, το Kodiaq. Ας γνωρίσουμε το σκληροτράχηλο Kodiaq Scout…

Το νέο Skoda Kodiaq αποκτά μια νέα έκδοση αμαξώματος, τη γνωστή από άλλα μοντέλα της φίρμας, Scout. Η νέα έκδοση κοστίζει στο Ην. Βασίλειο από 32.330 λίρες (36.447 ευρώ) και τοποθετείται ανάμεσα στις SE L και Edition, ενώ αποτελεί την πρώτη προσθήκη στη γκάμα του Kodiaq από τότε που το επταθέσιο SUV λανσαρίστηκε.
 
To Kodiaq Scout διατίθεται σε έξι συνδυασμούς κινητήρα – κιβώτιου, όλοι τους αποκλειστικά με σύστημα 4κίνησης. Οι επιλογές σε βενζίνη είναι τα σύνολα 1.4 TSI (150 PS) και 2.0 TSI (180 PS), με το πρώτο να έρχεται με στάνταρ το 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά το 7άρι αυτόματο DSG, το οποίο συνοδεύει αποκλειστικά τη μεγάλη έκδοση.
 
Οι πελάτες που θέλουν diesel μπορούν να παραγγείλουν το 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους, για τις οποίες ισχύει ό,τι και στα σύνολα βενζίνης σε ό,τι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων.
   
Στη γνωστή «σκληροτράχηλη» λογική των Scout μοντέλων της Skoda, το νέο Kodiaq Scout διαθέτει στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Νέοι είναι οι προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, με τον τελευταίο να διαθέτει και διαχύτη. Φυσικά υπάρχουν τα σχετικά λογότυπα, όπως και τροχοί Crater Anthracite 19 ιντσών, αλλά και ασημί καπάκια καθρεπτών.
 
Στο εσωτερικό συναντάμε επενδύσεις από Alcantara στα καθίσματα και στα πάνελ των θυρών, ενώ ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό και στις πόρτες. Η επταθέσια διαμόρφωση είναι στάνταρ, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η πλακέτα «Scout» στο ταμπλό, τα αλουμινένια πεντάλ και ο LED φωτισμός της καμπίνας.
 
Για να μη «φαίνεται» μόνο πιο σκληροτράχηλο, αλλά και να «είναι», το νέο Kodiaq Scout διαθέτει μια off-road λειτουργία που προσαρμόζει το σασί, τον κινητήρα και τα φρένα για κακοτράχαλα εδάφη. Το παρόν δίνει το σύστημα Hill Descent Assist που βοηθά στις κατωφέρειες, αλλά και το πακέτο «rough road package», που περιλαμβάνει ένα ανθεκτικό καπάκι κινητήρα, αλλά και προστασία της «κοιλιάς» από πέτρες.

Hyundai
NISSAN