Αυτή είναι η Cayman E-Volution

Αυτή είναι η Cayman E-Volution

2.520 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2017)

Μπορεί η Porsche να έχει προσφέρει μοντέλα που ενισχύονται από την ηλεκτροκίνηση, ωστόσο δεν έχει φέρει ακόμα στην παραγωγή ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ωστόσο ένα τέτοιο πρωτότυπο έκανε την εμφάνιση του.

Πρόκειται για την Cayman E-Volution, η οποία αποτελεί μέρος της έκθεσης της Porsche στο Συμπόσιο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
 
Το πρωτότυπο φαίνεται να βασίζεται όχι στο νέο 718 Cayman αλλά στο προηγούμενο μοντέλο 981, με τη διαφορά βεβαίως πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης.
 
Αυτό δεν καθιστά την E-Volution λιγότερο γρήγορη από τα άλλα μοντέλα της εταιρείας, το αντίθετο μάλιστα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Γερμανοί χρειάζεται μόλις 3.3 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα ξεπερνώντας κάθε βενζινοκίνητη Cayman που έχει έρθει στην παραγωγή μέχρι σήμερα, όπως την προηγούμενη Cayman GT4 ή τη νέα 718 Cayman S, οι οποίες χρειάζονται 4.2 δευτερόλεπτα.
Σε ότι αφορά την αυτονομία το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει για 200 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ωστόσο όλα αυτά δεν έχουν και τόσο σημασία καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πρόκειται να έρθει στη παραγωγή μιας και η Porsche εργάζεται για να φέρει στην αγορά την Mission E που θα έχει ακόμα καλύτερη εμβέλεια.
 
Ο κατασκευαστής λέει ότι το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Mission E θα διαθέτει 500 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ κάνει λόγο πως μέσω του νέου δικτύου φόρτισης συσσωρευτών, το οποίο θέλει η Porsche να εγκαταστήσει σε όλη την Ευρώπη, θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει από άδειο έως το 80% της χωρητικότητας σε 15 μόλις λεπτά.

NEO TRANSPORTER
test center