Το δεύτερης γενιάς Audi A7 αποκαλύφθηκε σήμερα, πριν το επίσημο ντεμπούτο του που θα γίνει στην έκθεση του Λος Αντζελες το Νοέμβριο. Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται στο πρώτο τέταρτο του 2018.

Το μήκος του νέου Audi A7 είναι στα 4.969 χλστ., το πλάτος στα 1.908 χλστ. και το ύψος στα 1.422 χλστ. Σε σχέση με το παλιό είναι 14 χλστ. πιο μικρό, 3 χλστ. πιο πλατύ και 2 χλστ. ψηλότερο. Έχει στηριχτεί στην τελευταία εκδοχή του πατώματος MLB.

Το 2ης γενιάς A7 θα λανσαριστεί αρχικά με έναν μόνο κινητήρα, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν περισσότερα σύνολα. Για αρχή, λοιπόν, μιλάμε για το 3.0 TFSI V6 μοτέρ βενζίνης ως τον «πρωταγωνιστή» του ήπιου υβριδικού συστήματος που αποτελείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Ο νέος κινητήρας θα βρίσκεται στο μοντέλο που ονομάζεται A7 55 TFSI και το οποίο χρειάζεται 5,3 δλ. για το 0-100. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 6,8 λτ./100 χλμ. και στα 154 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρει 21 χλστ. μήκους στην καμπίνα, παρόλο που το συνολικό μήκος του οχήματος μειώθηκε. Παραμένουν τα 535 λίτρα χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ, όπως και στην 1η γενιά του Α7.

Το εσωτερικό του νέου A7 ακολουθεί τη λογική του A8. Υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών (Virtual Cockpit), αλλά και μία οθόνη 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα infotainment MMI Touch Response. Πιο κάτω υπάρχει και μια 3η οθόνη, 8,6 ιντσών αυτή τη φορά.

Νέο Audi A7 (+video)

4.719 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2017)

Επτά χρόνια μετά, η Audi παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του Α7, ένα συνολικά αναβαθμισμένο μοντέλο που ακολουθεί κατά πόδας το επίσης νέο Α8, διαθέτοντας προηγμένα συστήματα ασφάλειας, ήπια υβριδική τεχνολογία, πλήθος εφαρμογών ημι-αυτόνομης οδήγησης και φυσικά υψηλά επίπεδα πολυτέλειας.

Το δεύτερης γενιάς Audi A7 αποκαλύφθηκε σήμερα, πριν το επίσημο ντεμπούτο του που θα γίνει στην έκθεση του Λος Αντζελες το Νοέμβριο. Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται στο πρώτο τέταρτο του 2018.
 
Στιλιστικά, το νέο Α7 συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το πρώτο μοντέλο όταν παρουσιάστηκε 7 χρόνια πριν. Το πεντάθυρο liftback σχήμα παραμένει, με το αμάξωμα να είναι πιο «αιχμηρό», ενώ οι πόρτες για μία ακόμα φορά είναι χωρίς πλαίσιο. Μπροστά οι επιρροές από το νέο Audi A8 είναι παραπάνω από εμφανείς, με τα τριγωνικά φώτα με τα LED γραφικά να κυριαρχούν.
 
Περισσότερο τονισμένοι είναι οι θόλοι των τροχών, ενώ πίσω υπάρχει ενεργό σπόιλερ που λειτουργεί μετά τα 120 χλμ./ώρα ώστε να αυξάνεται η κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα. Κυρίαρχο στοιχείο της «ουράς» του οχήματος είναι τα φωτιστικά σώματα που διατρέχουν όλο το πλάτος του αμαξώματος. Κάθε ένα από αυτά έχει 13 ανεξάρτητα στοιχεία, ενώ πλαισιώνονται από μία μπάρα φώτων. Στην εξοπλιστική έκδοση «S line» υπάρχουν μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, μπροστά εισαγωγές αέρα, μαρσπιέ και πίσω διαχύτης.
 
Το μήκος του νέου Audi A7 είναι στα 4.969 χλστ., το πλάτος στα 1.908 χλστ. και το ύψος στα 1.422 χλστ. Σε σχέση με το παλιό είναι 14 χλστ. πιο μικρό, 3 χλστ. πιο πλατύ και 2 χλστ. ψηλότερο. Έχει στηριχτεί στην τελευταία εκδοχή του πατώματος MLB και αυξάνει το μεταξόνιό του κατά 13 χλστ. συγκριτικά με το 1ο μοντέλο, καθώς πλέον αυτό εκτείνεται στα 2.923 χλστ. Σε αυτή την πλατφόρμα, μάλιστα, θα πατήσει και το νέο Α6 που αναμένεται του χρόνου.
 
Το εσωτερικό του νέου A7 ακολουθεί τη λογική του A8. Υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών (Virtual Cockpit), αλλά και μία οθόνη 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα infotainment MMI Touch Response. Στη βάση της κονσόλας, όμως, υπάρχει και μια 3η οθόνη, 8,6 ιντσών αυτή τη φορά, η οποία όπως και η από πάνω της είναι αφής.
 
Οι μπροστά θέσεις προσφέρουν όλες τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις και επιπλέον είναι αεριζόμενες, ενώ κάνουν και μασάζ. Πίσω υπάρχει η δυνατότητα για δύο αυτόνομα καθίσματα ή για διαμόρφωση 2+1 θέσεων. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρει 21 χλστ. μήκους στην καμπίνα, παρόλο που το συνολικό μήκος του οχήματος μειώθηκε. Παραμένουν τα 535 λίτρα χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ, όπως και στην 1η γενιά του Α7, αλλά έχει βελτιωθεί το σχήμα για καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου.
   
Στις επιλογές υπάρχουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED με λέιζερ προτζέκτορες, το head-up display unit, voice control, αλλά και 4 ηχοσυστήματα. Ανάμεσά τους και αυτό της Bang & Olufsen με 3D surround ήχο. Το παρόν δίνει και η τεχνολογία «remote garage pilot», μέσω της οποίας το Α7 κάνει αυτόνομα της μανούβρες που χρειάζονται για να παρκάρει σε μία οριοθετημένη θέση πάρκινγκ, δίχως ο οδηγός να χρειάζεται να είναι πίσω από το τιμόνι. Το Α7 διαθέτει, όμως, και άλλες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, καθώς εξοπλίζεται με έως και 5 αισθητήρες ραντάρ, 5 κάμερες, 12 υπερηχητικούς αισθητήρες και ένα σκάνερ λέιζερ. Τα παραπάνω δικτυώνονται στο σύστημα «zFas», με το Α7 να διαθέτει συνολικά 39 συστήματα βοήθειας στον οδηγό.
 
Το 2ης γενιάς A7 θα λανσαριστεί αρχικά με έναν μόνο κινητήρα, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν περισσότερα 4κύλινδρα και 6κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Για αρχή, λοιπόν, μιλάμε για το 3.0 TFSI V6 μοτέρ βενζίνης ως τον «πρωταγωνιστή» του ήπιου υβριδικού συστήματος που αποτελείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Από τα 55 ως τα 160 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κλειστό. Το ίδιο γίνεται και με το stop/start στο φανάρι, με την επανεκκίνηση να γίνεται μόλις η κάμερα δει το μπροστά αμάξι να κινείται.
 
Το 3λιτρο turbo V6 σύνολο έχει ισχύ 340 ίππων, με τη ροπή να ορίζεται στα 500 Nm. H κίνηση μεταδίδεται μέσω του στάνταρ 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου S-tronic και στους εμπρός τροχούς. Η τελευταία εκδοχή του συστήματος quattro ενεργοποιεί τους πίσω τροχούς μόνο όταν διαβάσει πως χρειάζεται επιπλέον πρόσφυση. Η Audi χρησιμοποιεί στο νέο Α7 σύστημα τετραδιεύθυνσης. Ο νέος κινητήρας θα βρίσκεται στο μοντέλο που ονομάζεται A7 55 TFSI και το οποίο χρειάζεται 5,3 δλ. για το 0-100. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 6,8 λτ./100 χλμ. και στα 154 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

OPEL NEA MONTELA
test center