Η νέα γενιά του Nissan Qashqai αναμένεται να λάβει πλήθος σχεδιαστικών στοιχείων και επιρροών από το πρωτότυπο IMx.

Ο φουτουριστικός χαρακτήρας θα εξασθενίσει στα μοντέλα παραγωγής σύμφωνα με τον Alfonso Albaisa.

Αυτό είναι το ανανεωμένο Nissan Qashqai. Εσείς το προτιμάτε έτσι ή με πιο φουτουριστικά στοιχεία;

Προπομπός του Qashqai το IMx

4.483 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2017)

Σημαντικές ενδείξεις για το πώς ακριβώς θα μοιάζει η τρίτη γενιά της σειράς Qashqai, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι το 2020 έδωσε η Nissan.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε στο Tokyo Motor Show  το φουτουριστικό IMx concept, από το οποίο και αναμένεται να πάρει κάποια στοιχεία σε επίπεδο σχεδιασμού το νέο Qashqai.

Βέβαια, ο αντιπρόεδρος και προϊστάμενος του Τμήματος σχεδιασμού της γιαπωνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας ,Alfonso Albaisa, δήλωσε για το IMx concept ότι «πρόκειται απλά για μία σχεδιαστική μελέτη» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το manga-στιλ που παρατηρείται στο concept που παρουσιάσαμε στο Τόκιο θα εξασθενήσει για οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής ακολουθήσει». Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που αναμένεται να δανειστεί το Qashqai είναι σημαντικά.
Επιπλέον ο κ. Albaisa υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα δίνει περισσότερη έμφαση στο σχεδιασμό της καμπίνας των μοντέλων της, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλεκτροκίνηση , λέγοντας πως «το σχήμα των SUV κάνει την ενσωμάτωση των ηλεκτρικών κινητήρων πιο εύκολη». Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο λοιπόν το ενδεχόμενο το νέο Qashqai να κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρική έκδοση.

Η τρίτη γενιά του Qasqai πρόκειται να κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο, αυτό στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου κατασκευάστηκε και η πρώτη γενιά, πριν από περίπου μια δεκαετία. Για να καταστεί αυτό εφικτό, η Nissan επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της , ώστε να ενισχύσει την γραμμή παραγωγής του τόσο δημοφιλούς μοντέλου της.
   
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN