Η ονομασία που του έχει δώσει η VW είναι Polo GTI R5.

Polo έτοιμο για ράλι!

2.736 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2017)

Παρά το γεγονός ότι η VW έχει σταματήσει από το Πρωτάθλημα Ράλι, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το Polo GTI R5 για όσους ιδιώτες επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν στους αγώνες τους.

H Volkswagen έδωσε στην δημοσιότητα μια πρώτη teaser εικόνα για το Polo GTI νέας γενιάς σε έκδοση ράλι για αυτούς που επιθυμούν να τρέξουν την νέα χρονία με το «μικρό» μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μπορεί η εταιρεία να σταμάτησε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2016, ωστόσο ισχυρίζεται ότι η έκδοση αυτή θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα μοντέλα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και θα είναι διαθέσιμη για τις ομάδες που θα θελήσουν να συμμετέχουν στο WRC2.
 
Η ονομασία που του έχει δώσει η VW είναι Polo GTI R5 και μαζί με το Golf GTI TCR αποτελούν τα αυτοκίνητα μέσα από τα οποία η εταιρεία θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στους αγώνες έστω και μέσω άλλων ομάδων. Ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει ότι το Polo GTI R5 θα υιοθετήσει την μεγάλη αγωνιστική παράδοση της εταιρείας ενώ την όλη προσπάθεια την έχει αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής της μάρκας, κ. Francois-Xavier Demaison.

H ισχύς του μοντέλου θα πηγάζει σύμφωνα με πληροφορίες από έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 270 ίππων σε συνδυασμό με 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η Volkswagen αναμένεται να διαθέσει το Polo GTI R5 με τιμή που θα ξεπερνά τα 160.000 ευρώ.

Toyota
test center